Vojna z dedkom

The War with Grandpa

Tim Hill, ZDA, 2019, 94 min, komedija, 8+

Osnovnošolec (Oakes Fegley) je navdušen, ko pride njegov dedek (Robert De Niro) živet v družinsko hišo. Ko pa se preseli v njegovo sobo, dedku napove vojno … Zabavna družinska komedija, v kateri igrajo tudi nominiranka za oskarja Uma Thurman, oskarjevec Christopher Walken in Jane Seymour.

Kdo bo koga?

V komediji Vojna z dedkom dedek, ki ga igra Robert De Niro, s svojim vnukom bije bitko za prosto sobo v družinski hiši.

Zabavna družinska komedija Vojna z dedkom predstavlja zgodbo o dedku in vnuku, ki se morata za prosto sobo v družinski hiši dobesedno boriti in se med njima razvije prava pravcata vojna. Glavno vlogo, dedka, igra oskarjevec Robert De Niro, njegovega vnuka pa Oakes Fegley.

Komedijo je režiral Tim Hill, scenarij pa sta napisala Tom J. Astle in Matt Ember po knjižni predlogi pisatelja Roberta Kimmela Smitha. Poleg De Nira v komediji zaigrajo še nominiranka za oskarja Uma Thurman, oskarjevec Christopher Walken, Jane Seymour, Rob Riggle, Oakes Fegley in drugi.

Zgodba

Osnovnošolec Peter (Oakes Fegley) je navdušen, ko izve, da bo njegov dedek Ed (Robert De Niro) prišel živet v družinsko hišo. Ko pa se dedek preseli v njegovo sobo, sam pa mora na grozljivo podstrešje, mu ne preostane drugega, kot da dedku napove vojno, da svojo sobo dobi nazaj. S pomočjo prijateljev se Peter domisli neverjetnih načrtov, kako bi dedka, ki ga ima seveda rad, prisilil, da mu sobo enostavno preda. A dedek je bolj žilav, kot je videti. Namesto da bi popustil, dedek skuje načrt za maščevanje …

Zanimivosti

Distribucijske pravice za komedijo Vojna z dedkom je sprva imela produkcijska hiša The Weinstein Company, po spolnih škandalih s producentom Harveyem Weinsteinom spomladi leta 2018 pa so štart filma v kinematografih večkrat preložili. Letos junija je distribucijske pravice prevzela produkcijska hiša 101 Studios.

Po knjižni predlogi pisatelja Roberta Kimmela Smitha.

Igrajo

Oskarjevec Robert De Nira, nominiranka za oskarja Uma Thurman, oskarjevec Christopher Walken, Jane Seymour, Rob Riggle, OakesFegley, EugeneLevy, Laura Marano, Cheech Marin

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj