Vroči Mike: Zadnji ples

Magic Mike's Last Dance

Steven Soderbergh, ZDA, 2023, 110 min, komedija

"Vroči" plesalec Mike (Channing Tatum) mora zaradi propadlega poslovnega dogovora ponovno stopiti na oder. Znana osebnost (Salma Hayek Pinault) mu predstavi ponudbo, ki je ne more zavrniti ... Film je režiral Steven Soderbergh (Seks, laži in videotrakovi, Erin Brockovich, Preprodajalci).
Tretji del filmske franšize Vroči Mike. Ustvarjalna ekipa prvega filma, ki je požel pohvale tako kritikov kot občinstva, se je za tokratnji zadnji ples ponovno združila: Channing Tatum v vlogi Mikea Lana, Steven Soderbergh pa ponovno zasede režiserski stolček s scenarijem Reida Carolina, ki je napisal tudi prva dva filma. Ob Tatumu glavno žensko vlogo zavzame Salma Hayek Pinault.
 
V tretjem delu franšize spremljamo zgodbo »vročega« Mikea, ki zaradi propadlega poslovnega dogovora, po dolgem premoru ponovno stopi na oder, zaradi potrebe po denarju pa sprejema tudi raznorazna priložnostna dela za šankom. Ko mu prijateljica, ki je tudi znana osebnost (Salma Hayek Pinault) predstavi ponudbo v Londonu, ki je ne more zavrniti, saj misli, da bo ta zadnji veliki uspeh, jo brez oklevanja sprejme, ne zaveda pa se, da ima ona v ozadju svoje zelo drugačne načrte.
 
Film so producirali Nick Wechsler, Gregory Jacobs, Channing Tatum, Reid Carolin in Peter Kiernan. Izvršna producentka je Julie M. Anderson. Ob Channingu in Salmi igrajo tudi Ayub Khan Din, Jemelia George, Juliette Motamed in Vicki Pepperdine.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj