Projekcije filma:

petek, 25. marec, 13.00

Z dojenčkom v kino za materinski dan
Vabljeni mamice in/ali atiji z dojenčki. Vstopnine ni.

Vzporedni materi

Madres paralelas

Pedro Almodóvar, Španija / Francija, 2021, 120 min, drama

Ženski v pričakovanju poroda si delita bolniško sobo. Med bodočima mamicama se hitro splete tesna vez ... Nova Almodovarjeva zgodba, v kateri raziskuje zapleteno naravo ženske ali matere ter se hkrati dotika zgodovinskih dogodkov, povezanih s špansko državljansko vojno. LIFFe 2021.

Zgodba

Ženski v pričakovanju poroda si delita bolniško sobo. Obe sta samski in obe sta zanosili po naključju. Janis, fotografinja srednjih let, se nestrpno veseli otroka, odraščajoča Ana, ki obžaluje zanositev, pa je prestrašena in travmatizirana. Še posebej ker dvomi, da ji bo njena mama, ambiciozna igralka, pri tem pomembnem življenjskem dogodku v pomoč. Janis v želji, da bi jo opogumila, načne pogovor, in med bodočima mamicama se hitro splete tesna vez. Novo prijateljstvo usodno zaznamuje njuni življenji: Ani pomaga pri soočanju z negotovo prihodnostjo, Janis pa pri predelovanju težavne družinske preteklosti.

Iz prve roke

Vzporedni materi govori o prednikih in potomcih, o resnici zgodovinske preteklosti in najintimnejši resnici likov. S pomočjo treh zelo različnih mater govori o identiteti in materinski strasti. Poleg Janis in Ane je tu Anina mama, sebična ženska brez materinskega čuta. Kot pripovedovalca me najbolj privlačijo nepopolnosti teh mater, zelo drugačnih od tistih, ki so do sedaj nastopile v moji filmografiji.”

– Pedro Almodovar

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj