Yesterday

Yesterday

Danny Boyle, Velika Britanija, 2019, 117 min, glasbena komedija, s podnapisi, 14+

Jack nekega dne ugotovi, da nihče na svetu razen njega ne pozna uspešnic skupine The Beatles … Sveža, zabavna in glasbe polna komedija z oskarjem nagrajenega režiserja Revnega milijonarja in scenarista filma Pravzaprav ljubezen. Igrajo Himesh Patel, Kate McKinnon, Lily James, Ed Sheeran idr.

Vsi na svetu so pozabili na skupino The Beatles, le Jack ne.

Rock’n’roll komedija o glasbi, sanjah, prijateljstvu ter o dolgi in vijugasti poti, ki vodi do ljubezni vašega življenja.

To poletje si bomo prepevali največje uspešnice ene najuspešnejših glasbenih skupin The Beatles. Prihaja namreč zgodba o mladem pevcu, ki ugotovi, da je edini na svetu, ki zna zapeti in zaigrati uspešnice priljubljene skupine.

Z oskarjem nagrajeni režiser Danny Boyle (Revni milijonar, Steve Jobs) se je skupaj s scenaristom Richardom Curtisom (Pravzaprav ljubezen, Štiri poroke in pogreb, Notting Hill) lotil glasbene komedije, v kateri zaigrajo Lily James (ki je lani blestela v glasbeni komediji Mamma Mia! Spet začenja se), v glavni vlogi pevca Himesh Patel (EastEnders, Damned) ter Kate McKinnon (Saturday Night Live, Vohun, ki me je nategnil) in angleški pevec in tekstopisec Ed Sheeran.

Producenti komedije Yesterday so Tim Bevan, Eric Fellner, Matt Wilkinson in Bernie Bellew, prav tako Boyle in Curtis, izvršna producenta pa Nick Angel in Lee Brazier.

Zgodba

Kaj bi naredili, če nihče na svetu ne bi slišal za eno najbolj priljubljenih skupin vseh časov, vi pa bi znali zaigrati vse njihove največje uspešnice? To se po spletu nepredvidenih okoliščin zgodi mlademu umetniku Jacku Maliku (Himesh Patel), ki se skuša uveljaviti kot pevec in se čez noč znajde v svetu, v katerem skupina The Beatles sploh ni obstajala. S pomočjo agentke Debre (Kate McKinnon) se nastopi, v katerih Jack zaigra in zapoje skladbe ene največjih skupin vseh časov, ki jih nihče še nikoli ni slišal, kar vrstijo. Potem ko se njegova slava strmo vzpenja, pa tvega, da bo izgubil svojo najboljšo prijateljico iz otroštva Ellie (Lily James), ki ga je vedno podpirala in bila edina, ki je verjela vanj. Jack se znajde pred veliko dilemo: naj postane svetovno slaven ali naj razkrije, da skladbe niso njegove?

Igralska zasedba

Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, Ed Sheeran, Ana de Armas, Lamorne Morris idr.

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled.
Več informacij o možnostih organiziranja šolskih kinopredstav najdete na tej povezavi.

Teme za pogovor:
glasba in film


Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj