Zajčja šola: Velika kraja jajc

Die Häschenschule – Der große Eierklau

Ute von Münchow-Pohl, Nemčija / Avstrija, 2022, 76 min, družinska animirana pustolovščina, sinhronizirano

Vsi v zajčji šoli so v visoki pripravljenosti. Vodja tolpe mestnih zajcev Leon se želi znebiti velike noči, zato se spajdaši z lisicami. Mali Maks in drugi velikonočni zajčki morajo napeti možgančke in zbrati ves svoj pogum, da bi jih ustavili. Po otroški knjigi Fritza Koch-Gotheja in Alberta Sixtusa.

Zgodba

Vsi v zajčji šoli so v visoki pripravljenosti. Vodja tolpe mestnih zajcev Leon se želi enkrat za vselej znebiti velike noči in se zato združi z lisicami. Ga bodo velikonočni zajci uspeli ustaviti? Naš mali junak Maks se mora odločiti, kam zares sodi. Skupaj z ostalimi zajčki mora napeti možgančke in zbrati ves svoj pogum, da bi preprečil lisicam, da bi za vselej uničile veliko noč. Zgodi se nepredstavljivo: najmočnejša magična moč velikonočnih zajcev, čarobno zlato jajce, postane črno! Leo želi prelisičiti družino lisic, da ukradejo vsa velikonočna jajca. Maksova edina možnost je v sodelovanju z lisičkom Ferdinandom, ki ponudi svojo pomoč. Toda ali lahko zajec res zaupa lisici?

Gre za nadaljevanje celovečernega animiranega filma Zajčja šola – varuhi zlatega jajca, narejenega po otroški knjigi Fritza Koch-Gotheja in Alberta Sixtusa.

Vloge (glasovi v slovenski sinhronizirani različici)

gospa Hermina – VESNA PERNARČIČ
gospod Ficko – PRIMOŽ PIRNAT
Bernarda – TEJA BITENC
Maks – GAŠPER JARNI
Leon – GAŠPER MALNAR
Emica – MAJA KUNŠIČ
Tonček – LUKA ROPRET
Lovro – ANDREJ MURENC

Velikonočno ustvarjanje
8. 4. 2023

Velikonočno ustvarjanje

Kino vrtiček s filmom Zajčja šola: Velika kraja jajc

Z novo mentorico Kino vrtička Mašo Živko smo po ogledu risanke o zajcih in jajcih iz papirnatih lončkov ustvarjali prikupne zajčke dolgouščke. S svojimi izdelki smo bili zelo zadovoljni in se že veselimo novih ustvarjalnih izzivov.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj