Zapoj 2

Sing 2

Garth Jennings, ZDA, 2021, 112 min, družinska animirana pustolovščina, sinhronizirano

Glasba ima moč! Živalski pevski talenti se vračajo na velika platna v še večjem spektaklu. Zabavna animirana pustolovščina s številnimi klasičnimi rock in pop uspešnicami, naelektrenimi nastopi, osupljivimi podobami in prepoznavnim humorjem bo vse generacije spravila v odlično razpoloženje.

Pevski talenti se vračajo v še večjem spektaklu

Pevski talentI, ki so se nam s svojimi izjemnimi glasovi pred petimi leti vtisnili v spomin v filmu Zapoj, se zdaj vračajo na velika platna v še večjem spektaklu v drugem delu animirane pustolovščine Zapoj 2.

Letos bodo praznične dneve zaznamovale še večje uspešnice in večje sanje, ko se bo koala Buster Moon s svojo izbrano ekipo pevskih talentov pripravljal na otvoritev svoje najbolj bleščeče in ekstravagantne predstave doslej. Obstaja pa le ena težava – najprej morajo prepričati eno najbolj osamljenih svetovnih rock zvezd, ki jo zaigra svetovna glasbena ikona Bono, da se jim pridruži.

Drugi del uspešnice je napisal in režiral priznani filmski ustvarjalec Garth Jennings, v njej pa so še dodatni novi liki, ki jih igrajo glasbeni zvezdnik Pharrell Williams, Letitia Wright ter komika Eric Andre in Chelsea Peretti. Film sta producirala ustanovitelj in izvršni direktor Illumination Chris Meledandri in Janet Healy.

V naših kinematografih bo na voljo sinhronizirana različica, igranim likom pa so svoje glasove znova posodili Goran Hrvaćanin, Ajda Smrekar, Miha Rodman, Maja Boh Hočevar, Vesna Slapar, Lija Trunkelj, Srđan Milovanović, pridružijo pa se jim še Blaž Šef, Štefan Kušar, Valter Dragan, Neža Buh, Kristijan Ostanek, Matevž Müller, Mojca Funkl, Rok Kunaver, Nina Grilc, Aleksander – Alex Volasko in drugi.

Zgodba

Koala Buster Moon (oskarjevec Matthew McConaughey, v sinhronizirani različici Blaž Šef) je gledališče New Moon spremenil v pravi hit v mestu, a njegovi cilji so mnogo višji – želi si prvi nastop v gledališču Crystal Tower v glamuroznem Redshore Cityju.

Ker pa nima nobenih poznanstev ali drugih povezav, se bo moral Buster s svojo ekipo – mamo pujsko Rosito (oskarjevka Reese Witherspoon, slov. Vesna Slapar), rokersko ježevko Ash (Scarlett Johansson, slov. Ajda Smrekar), resno gorilo Johnnyjem (Taron Egerton, slov Miha Rodman), sramežljivo slončico Meeno (Tori Kelly, slov. Lija Trunkelj) in, seveda, provokativnim pujskom Gunterjem (Nick Kroll, slov. Srđan MIlovanović) – pretihotapiti v prostore svetovno znanega podjetja Crystal Entertainment, ki ga vodi neusmiljeni mogočni volk Jimmy Crystal (dobitnik emmyja Bobby Cannavale, slov. Štefan Kušar).

Ker si obupano želijo pritegniti Crystalovo pozornost, Gunter predstavi idejo, ki jo Buster Moon takoj zagrabi in obljubi, da bo v njihovem novem šovu zaigrala tudi rockerska legenda lev Clay Calloway (Bono, slov. Valter Dragan). A težava je v tem, da Buster leva Claya, umetnika, ki se je pred več kot desetimi leti po ženini smrti umaknil iz javnosti, še nikoli ni srečal. Povrhu vsega pa se Buster ne zaveda, da je g. Crystal egocentrični gangster, ki bi raje koga vrgel s strehe stavbe, kot da mu kdorkoli laže.

Ko Gunter pomaga Busterju sestaviti sanjsko gledališko mojstrovino, mora Buster pod pritiskom (in zlovešče grožnje) s strani gospoda Crystala Rositino vodilno vlogo predati njegovi razvajeni hčerki Porshi, ki jo zaigra nominiranka za grammyja Halsey (slov. Nina Grilc). Ker pa si Buster obupano želi rešiti predstavo in svoje življenje, se loti iskanja Claya in ga prepričati, da se vrne na oder.

Kar se začne kot sanje o velikem uspehu, postane čustveni opomin, da ima glasba moč, ki lahko pozdravi tudi najbolj zlomljeno srce. Zapoj 2 združuje na desetine klasičnih rock in pop uspešnic, naelektrenih nastopov, osupljivih umetniških podob in značilnega humorja in srca Illuminationa v zabavnem kinematografskem dogodku leta.

Igrajo (glasovi v izvirni različici)

Bono, Matthew McConaughey, Taron Egerton, Tori Kelly, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Nick Kroll, Bobby Cannavale, Halsey, Pharrell Williams, Letitia Wright, Eric Andre, Chelsea Peretti in drugi

Glasovi v sinhronizirani različici

Blaž Šef, Goran Hrvaćanin, Ajda Smrekar, Štefan Kušar, Valter Dragan, Neža Buh, Miha Rodman, Maja Boh Hočevar, Vesna Slapar, Kristijan Ostanek, Matevž Müller, Lija Trunkelj, Mojca Funkl, Rok Kunaver, Srđan Milovanović, Nina Grilc, Aleksander – Alex Volasko, Andrej Kušar, Maša Tiselj, Neža Bernik, Nives Mikulin, Rok Mlinar, Uroš Buh, Žiga Lukman, Marjan Bunič, Amalja Veger Poles, Igor Potočnik, Žiga Bunič, Gal Butenko Černe, Martin Jelovšek, Polona Natlačen, Igor Petan

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj