Projekcije filma:

nedelja, 21. julij, 10.00

Kino vrtiček v okviru festivala Arsana
Projekciji filma bo sledila delavnica glasbene joge za otroke z Evo Hrastar. Otroci bodo skozi igrivo in pravljično zastavljeno delavnico razvijali zavedanje lastnega telesa, pozitivno samopodobo ter medvrstniško spoštovanje in sprejemanje. Naučili se bodo nekaj čarobnih jogijskih tehnik čuječnosti in dihanja, pospremljenih z nežnim ustvarjalnim petjem.

Želja

Wish

Chris Buck in Fawn Veerasunthorn, ZDA, 2023, 92 min, družinska animirana pustolovščina, sinhronizirano, 6+

Nova Disneyeva animirana pustolovščina nas popelje v kraljestvo Rosas, kjer si Asha nekaj tako močno želi, da ji kozmična sila odgovori v obliki kroglice neskončne energije, preprosto poimenovane Zvezda. Poklon Disneyevim klasikam, poln čudovite glasbe, združuje stare in nove tehnike animacije.

V vesolju ni večje moči od nekoga s pravo željo v srcu!

Želja (Wish) je 62. film studia Walt Disney Animation, ki letos praznuje svojo 100. obletnico. Da bi se poklonili starim klasikam, kot je Sneguljčica in sedem palčkov, je studio v filmu Želja pomešal tradicionalno animacijo z akvarelnimi barvami in računalniško ustvarjeno 3D animacijo. 

Disney film Želja opisuje kot popolnoma novo glasbeno animirano pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si večna idealistka Asha zaželi tako močno željo, da ji kozmična sila odgovori v obliki majhne kroglice neskončne energije, preprosto poimenovane Zvezda. Asha in Zvezda se morata skupaj zoperstaviti največjemu sovražniku kraljestva Rosas, kralju Magnificu, ki pri sebi skriva večino neizpolnjenih želja. Skupaj rešujeta svet in dokazujeta, da so čudeži res mogoči, če se volja pogumnega človeka združi s čarobnostjo zvezd.

Film, ki ga je navdihnila čarobna glasbena zapuščina Walt Disneya, vsebuje izvirno zgodbo in like ter sedem povsem novih izvirnih pesmi, ki sta jih napisala za nagrado grammy nominirana pevka in tekstopiska Julia Michaels in z grammyjem nagrajeni producent, tekstopisec in glasbenik Benjamin Rice. Morda pa je največji poklon Disneyevi zapuščini prav naslov filma – Želja. Naj gre za Geppetta, ki zre v zvezde in si želi, da bi njegov leseni Ostržek postal pravi deček, za Tiano, ki gleda v zvezde, medtem ko sanja o svoji lastni restavraciji, ali pa za Moano, ki se obrača k zvezdam, da bi rešila svoj otok; veliko Disneyevih najbolj priljubljenih likov so zaznamovale njihove želje in sanje. Želja slavi ravno to vrsto strasti. 

Iz prve roke

“Bistvo našega filma je tole: v vesolju ni večje moči od nekoga s pravo željo v srcu,” je povedala scenaristka in izvršna producentka filma Jennifer Lee (Ledeno kraljestvo, Ledeno kraljestvo 2). “Pravzaprav je to film o razumevanju in zavedanju, da z velikimi željami pogosto pride še večji boj. Upamo, da bo zgodba navdihnila vse, da nad svojimi željami kljub temu ne bodo obupali in bodo pri njihovem uresničevanju vedno vztrajali.”

Medtem ko se film v veliki večini poklanja Disneyevi zapuščini, pa odraža tudi sedanjost in prihodnost tega slavnega studia, saj ga zaznamujeta inovativna vizualna podoba, širok nabor različnih kulturnih navdihov in sodobna, privlačna glasba.

Pod režijo sta se podpisala oskarjevec Chris Buck, zaslužen za uspešnici Ledeno kraljestvo in Ledeno kraljestvo 2, in Fawn Veerasunthorn (Raya in poslednji zmaj), pod scenarij pa Jennifer Lee in Alison Moore.

Glasovi v slovenski sinhronizirani različici

Na velika platna slovenskih kin prihaja izjemna sinhronizirana različica, v kateri so svoje glasove likom posodili Tjaša Hrovat Steklasa (Asha), Uroš Buh (kralj Magnifico), Tilen Artač (Valentino), Tanja Đurić Ribič (Amaya), Iztok Valič (Sabino), Zala Djurić (Hal), Mateja Feltrin Novljan (Sakina), Saša Lešnjek (Dahlia), Tomaž Krt (Gabo), Hugo Artur Košorok (Simon), Lan Zupančič (Safi), Žan Kos (Dario), Zoja Trbovc Mihajlovič (Bazeema) in drugi.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj