Želja

Želja

Rok Vrban, Slovenija, 2018, 13 min

Eva v hudi prometni nesreči izgubi starša, ne pa tudi mlajše sestre Neže, ki nesrečo čudežno preživi. Neža je po nesreči popolnoma paralizirana in misli le na smrt, medtem ko se Eva dan za dnem bori za dobrobit svoje še edine preostale družine. Dve sestri, dve želji, čustva in obup so recept za katastrofo.

Na premieri bodo z nami Rok Vrban (režiser), Katja Leitgeb (direktorica fotografije), Anja Leitgeb (snemanje zvoka) Teodora Arsovska (montaža zvoka) ter vsi igralci: Evelina Soršak (Eva), Taja Bezjak (Neža), Dušan Vrban (zdravnik), Renata Dužić-Rojko (mama) in Svit Vurberški (oče). Kamerman Uroš Arsenijević se dogodka žal ne bo mogel udeležiti.

Želja je tretji film Roka Vrbana po Ko se spet srečava (2015, 25 min) in Igra (2017, 32 min). Danes 27-letni filmski zanesenjak prihaja iz Maribora, trenutno pa živi v Švici, kjer dela v športni organizaciji.

Njegov tokratni projekt je mednarodne narave, saj je k sodelovanju pritegnil tudi Makedonko Teodoro Arsovsko in Srba Uroša Arsenijevića. S Slovenko Katjo Leitgeb so se spoznali na mednarodni filmski šoli SAE Institute v Beogradu, ki sodi pod okrilje londonske Middlesex University. Uroš in Katja sta letos diplomirala iz digitalne filmske produkcije, Teodora pa iz audio produkcije.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj