Projekcije filma:

petek, 6. september, 17.00

sobota, 7. september, 17.00

nedelja, 8. september, 17.00

Zmajček Tabaluga

Tabaluga

Sven Unterwaldt Jr., Nemčija, 2018, 90 min, animirana pustolovščina, sinhronizirano

Tabaluga z očimom krokarjem živi na Grenlandiji. Ker ne zna bruhati ognja, se ne počuti kot pravi zmaj. Ko s pomočjo ledene princese Lilli odkrije moč ljubezni, se mu končno le uspe soočiti z zlobnim snežakom Arktosom … Vznemirljiva pustolovščina o zmagi ljubezni nad sovraštvom.

Zgodba o ognju in ledu, pa o moči prijateljstva in ljubezni

Animirana pustolovščina prinaša zgodbo o zmajčku Tabalugi, ki se odpravi na potovanje, da bi našel svoj ogenj, saj se kot zadnji zmajček svoje vrste ni naučil bruhati ognja in se zato ne počuti kot pravi zmaj.

Animirano domišljijsko pustolovščino je režiral Sven Unterwaldt, scenarij pa so napisali Gerrit Hermans, Marco Petry, Hortense Ullrich in Toby Genkel. Gre za remake televizijske serije iz leta 1994, osnovan po istih likih, ki so jih ustvarili Peter Maffay, Gregor Rottschalk in Rolf Zuckowski.

Zgodba

Mladi zmajček Tabaluga s svojim najboljšim prijateljem, pikapolonico Bullyjem, in očimom, krokarjem Kolkom, živi na slikoviti Grenlandiji. Vse bi lahko bilo popolno, če bi Tabaluga, ki je zadnji svoje vrste, lahko bruhal ogenj; a ker tega ne zna, se ne počuti kot pravi zmaj. Da bi v sebi poiskal ogenj, se z Buddyjem odpravi na Islandijo. Na potovanju srečata polarnega medveda Limba in ledeno princeso Lilli. Tabaluga prav z njeno pomočjo odkrije moč ljubezni in mu končno le uspe zanetiti svoj ogenj. Zahvaljujoč Lilli prav tako dobi moč, da se sooči z zlobnim snežakom Arktosom, ki vlada na Islandiji.

Vznemirljiva, zabavna in nepričakovanih preobratov polna animirana pustolovščina o moči prijateljstva in zmagi ljubezni nad sovraštvom.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj