Zoe

Zoe

Drake Doremus, ZDA, 2018, 104 min, romantična drama / znanstvena fantastika

V bližnji prihodnosti je tehnologija vpletena tudi v ljubezenske odnose med osebami in/ali androidi. Zoe in Cole imata po zaslugi romantičnega inženiringa cvetoče razmerje – dokler … Kaj je v vse bolj umetnem svetu sploh še resnično? Igrajo Lea Seydoux, Ewan McGregor, Christina Aguilera in drugi.

Zgodba

V ne preveč oddaljeni prihodnosti je najsodobnejša tehnologija romantične odnose preusmerila v znanost. Računalniški test, znan pod imenom »sintetika«, lahko določi verjetnost uspešnega partnerstva med dvema osebama ali androidi. Idealni partnerji so tisti, ki nikoli ne bodo odšli. Zoe (Lea Seydoux) in Cole (Ewan McGregor) delujeta v raziskovalni ustanovi, ki je odgovorna za razvoj te tehnologije. Na podlagi ozadja romantičnega inženiringa začne njuno razmerje cveteti. Toda nenadna nesreča med njima odpre vprašanja, ki ogrožajo njun odnos in kaže na večja filozofska vprašanja o ljubezni, človečnosti in pristnosti.

S podporno igralsko zasedbo, v kateri so Theo James, Rashida Jones in Christina Aguilera najnovejša znanstvena fantastika režiserja Draka Doremusa preučuje starodavne ideje o samozavedanju, človečnosti in kako vedeti, kdaj je ljubezen resnična v »umetnem« svetu.

Igrajo

Lea Seydoux, Ewan McGregor, Christina Aguilera, Kai Lennox, Rashida Jones, Theo James

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj