Zver

Beast

Baltasar Kormákur, ZDA, 2022, 93 min, srhljivka

Idris Elba igra Nata Danielsa, ki se po ženini smrti z najstniškima hčerkama odpravi na potovanje v Južno Afriko. V rezervatu, ki ga upravlja star družinski prijatelj, biolog za divje živali, pa jih namesto družinske idile čaka boj za preživetje. Šelestenje v grmovju je včasih dejansko – krvoločni lev.
Zver
Zver
Zver
Zver
Včasih je šelestenje v grmovju pravzaprav pošast.
 
Konec avgusta se bo na velikih platnih v novi srhljivki z naslovom Zver Idris Elba boril z levom, ki mu bo na počitnicah z najstniškima hčerkama v Južni Afriki prekrižal pot in jih preganjal po savani.
 
Srhljivko je režiral Baltasar Kormákur (znan po režiji filmov Everest, 2 na muhi in Tihotapci), scenarij je napisal Ryan Engle po izvirni zgodbi Jaime Primak Sullivan, ki sodeluje tudi kot izvršna producentka.
 
V glavnih vlogah zaigrajo Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley in Leah Sava Jeffries.
 
Zgodba
 
Idris Elba igra dr. Nata Danielsa, ki je pred kratkim ovdovel in se vrne v Južno Afriko, kjer je nekoč spoznal svojo ženo. Na skrbno načrtovanem potovanju s hčerkama, 18-letno Meredith (igra jo Iyana Halley) in 13-letno Norah (Leah Sava Jeffries) pripotuje do rezervata, ki ga upravlja star družinski prijatelj in biolog za divje živali Martin Battles (igra ga Sharlto Copley). In kar se prične kot pot zdravljenja, se sprevrže v pretresljiv boj za preživetje, potem ko lev, ki je preživel poboj krvoločnih lovcev, v vseh ljudeh vidi sovražnike in jim prične slediti.
 
Igrajo
 
Idris Elba, Sharlto Copley, Iyana Halley, Leah Sava Jeffries
 
 

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj