Zvok svobode

Sound of Freedom

Alejandro Monteverde, ZDA / Mehika, 2023, 131 min

Jim Caviezel (Kristusov pasijon) igra nekdanjega ameriškega zveznega agenta, ki se odloči, da bo življenje posvetil reševanju mladoletnikov iz krempljev trgovine z otroki. Film po resnični zgodbi po svetu buri duhove, odkar je Donald Trump gostil projekcijo filma v svojem elitnem golf klubu.

Film, o katerem govori ves svet! Posneto po nezaslišani resnični zgodbi.

Nič mu ne bo preprečilo, da jih reši!

Film, ki razsvetli tudi najtemnejše kotičke.

Film temelji na neverjetni resnični zgodbi nekdanjega zveznega agenta Tima Ballarda, ki postane aktivist in borec proti trgovini z otroki in njihovemu izkoriščanju. Film vas popelje na čustveno potovanje, ki vam odpre oči in pusti pečat v vašem srcu in umu. Ta izjemno močan film je dokaz moči človeške volje in odločnosti, da se zagotovi pravica tistim, katerih glas ni slišan.

Film neustrašno razkriva surovo resničnost globalne problematike trgovine z ljudmi in se njeni pretresljivi naravi ne izogne. Zvok svobode je prejel odlične kritike in ocene na spletu, kar glede na njegovo močno izvedbo, prepričljivo zgodbo in neomajno predanost ozaveščanju o trgovini z ljudmi ni presenetljivo. Gre za nepozabno kinematografsko izkušnjo, ki vas bo spodbudila k akciji.

Zvok svobode je doslej po svetu zaslužil že več kot 149 milijonov ameriških dolarjev in se tako uvrstil na raven največjih hollywoodskih uspešnic.

Zgodba

Po tem, ko zvezni agent reši fanta pred neusmiljeno trgovino z otroki, ugotovi, da je njegova sestrica še vedno v ujetništvu. To ga popelje na nevarno misijo njenega reševanja. Čas se izteka, zato pusti svojo službo in odpotuje globoko v kolumbijsko džunglo, da bi deklico osvobodil usode, hujše od smrti.

Izjave o filmu

“Ali je torej film Zvok svobode res posredna ostra kritika leve ideologije ali pa gre zgolj za običajno žanrsko zgodbo, v kateri so mnogi gledalci vložili malo preveč lastne domišljije? Slovenski ljubitelji in ljubiteljice filma se lahko v kinih od tega tedna sami odločijo, na katero stran se bodo postavili. Vsekakor pa je dejstvo, da utegne zaradi širše družbene odmevnosti film postati uspešnica tudi pri nas.”
– Matic Majcen, Večer

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj