Filmski teden Evrope 2019
01. 04. 2019
V četrtek, 9. maja
Z brezplačnimi projekcijami filmov za otroke in odrasle bomo na dan Evrope proslavili raznolikost in živost sodobnega evropskega filma. Vstopnin ni!

Brezplačne filmske projekcije po Sloveniji

Filmski teden Evrope vam letos med 4. majem in 13. junijem v 12 krajih po Sloveniji prinaša sodobne evropske filme. Zvrstilo se bo 33 brezplačnih projekcij, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bo tudi film Bojevnica, prejemnik letošnje nagrade LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Skupaj 23 filmov boste letos lahko videli v Celju, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Sežani, Kranju, Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Izoli in Slovenski Bistrici ter na Ptuju in Ravnah na Koroškem.

Program v Mestnem kinu Ptuj

ob 17.00: Pošast Moli

ob 19.00: Bojevnica

ob 21.00: Hladna vojna

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj