Mesec evropskega filma 2022
Posebni dogodek, 26. 10. 2022
13. november – 10. december 2022
Mestni kino Ptuj je eden izmed častnih izbrancev za mednarodni dogodek, ki bo povezal kinematografe in občinstva v 35 državah. Od 13. novembra do 10. decembra bomo še bolj kot sicer uživali v raznolikosti evropskih kinematografij.

Mesec evropskega filma štiri tedne, na vrhuncu sezone evropskih filmov in filmskih nagrad, praznuje čudovito raznolikost evropskega filma. Po vsej Evropi, zahvaljujoč našemu partnerju Europa Cinemas, partnerskim kinematografom v 35 državah od Reykjavika do Aten, od Lizbone do Bukarešte, pa tudi v manjših mestih in mrežah, osvetljuje evropske filme, predstavlja posebne programe, dogodke in posvečene retrospektive. V istem obdobju naš partner MUBI predstavlja poseben fokus na evropske filme, da se lahko vključijo filmoljubi po vsem svetu.

Mesec evropskega filma se začne 13. novembra z dogodkom evropski art kino dan in nagrado Evropske filmske akademije za mlado občinstvo. Namesto uniformnega programa vsak vključeni kino ustvarja edinstven program v skladu s svojo ekspertizo in okusom svojega občinstva. Mesec evropskega filma se zaključi z vrhuncem 10. decembra, ko bodo v Reykjaviku podeljene 35. evropske filmske nagrade. Slovesnost vključuje razglasitev nominacij za nagrado občinstva LUX, s čimer evropske filme vrača občinstvu, ki je vključeno v glasovanje za zmagovalca.

Program meseca evropskega filma bo objavljen 4. novembra, ko bo zaživela tudi posebna spletna stran.

Pogovor o nasilju nad ženskami ob filmu Steakhouse
24. 11. 2022

Pogovor o nasilju nad ženskami ob filmu Steakhouse

Na predvečer mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami

O filmu so v sodelovanju s HD Soroptimist klub Ptuj debatirale Nina Koštomaj (Ars Vitae), Irena Toš Koren, Valerija Ilešič Toš in Jelka Ljubec (CSD Spodnje Podravje) ter raziskovalka duhovnosti in pesnica dr. Glorjana Veber.

Pogovor s šestošolci o(b) filmu Mala mama
18. 11. 2022

Pogovor s šestošolci o(b) filmu Mala mama

Šestošolci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer so si prišli na Ptuj ogledat film Mala mama. Aljoša Toplak jih je vodil skozi pogovor o temah in motivih filma, vključno z razmisleki o potovanju skozi čas in otroštvu njihovih staršev.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj