Je otrok lahko hudoben?

Pogovoriti se morava o Kevinu

Psihološka drama Pogovoriti se morava o Kevinu je neprizanesljiv, pogumen in iskren portret temačnih plati materinstva uveljavljene škotske režiserke Lynne Ramsay, posnet po kontroverzni knjižni uspešnici.

Ko se rodi Kevin, postavi Eva (igra jo oskarjevka Tilda Swinton) svoje ambicije na stranski tir. Razmerje med materjo in sinom je težavno že od njunih prvih skupnih dni. Ko je Kevin star petnajst let, zagreši neizrekljiv in neodpustljiv zločin. Eva se mora soočiti s posledicami nerazumnega dejanja in spopasti s težkim bremenom odgovornosti …

Projekciji filma v četrtek, 14. junija, ob 19:00 bo v Mestnem kinu Ptuj sledil pogovor z dr. Mitjem Muršičem na temo Je otrok lahko hudoben?

Film načenja številne teme za debato, med drugim vprašanja odgovornosti pri vzgoji, vpliva različnih faktorjev na oblikovanje osebnosti otroka, vpliva otroka na kariero in partnerski odnos staršev itd. Pogovor bo, ob navezavi na film, postavil ogledalo družbi v odnosu do te delikatne tematike, pred katero si (pre)pogosto zatiskamo oči.

Ptujčan dr. Mitja Muršič je socialni pedagog in doktor pravnih znanosti, zaposlen na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, ter tudi sam oče. Skratka, idealen sogovornik za pogovor po tem filmu.

Dogodek organizira LAS za preprečevanje zasvojenosti v MO Ptuj v sodelovanju s CID Ptuj.

Preberite več:
– iMDB: >
– Kinodvor: >
– Mladina: >
– RTV Slovenija: >
– Siol: >

Predavanje bo ‘v paketu’ s filmsko projekcijo, za katero veljajo redne cene vstopnic. Število sedežev je omejeno! Predprodaja že poteka pri blagajni kina (v času obratovanja blagajne). V četrtek bo blagajna izjemoma odprta že eno uro pred projekcijo, od 18. ure naprej. Rezervacij žal ne moremo sprejemati.

Film Pogovoriti se morava o Kevinu (brez predavanja) bo na sporedu tudi v petek, soboto in nedeljo.

Vabljeni!