Nov prostor za vašo ustvarjalnost!

siroko-odprte-oci-06

V petek, 3. februarja, ob 18. uri vabljeni v Mestni kino Ptuj na pogovor o idejah, kako čim bolje izkoristiti ‘novi’ stari prostor, ki ima potencial za veliko različnih dejavnosti.

V čudovitem obokanem pritličnem prostoru kina je bila nekoč davno restavracija, nato pa je dolga desetletja služil kot odlagališče raznorazne krame. Ker ga je bilo za to škoda, smo ga novembra v mednarodni brigadirski akciji Vikend sebičnih prostovoljcev, ki se je je udeležilo skoraj 30 mladih prostovoljcev iz 12 držav, očistili navlake.

Kaj pa zdaj? Na voljo ga bomo dali mladim Ptujčanom, katerih ideje potrebujejo streho nad glavo. Si med njimi tudi ti, tvoje društvo, tvoja organizacija?

Tu bi lahko imeli na primer … Novo Kolnkišto? … Rezidenco za mlade umetnike iz tujine? … Vadbeni prostor za bende, plesne skupine ali manjše športne skupine? … Likovni atelje? … Kaj pa, če bi ob robu postavili še plezalno steno? … Vse te pobude smo že uvrstili na seznam želja; ker verjamemo, da jih obstaja še veliko in da se bodo nove še porodile, vabimo vse z idejami oziroma vse zainteresirane na javno debato.

Prostor je kar velik in zelo lep, z dnevno svetlobo, izhodom na dvorišče, lesom po tleh in lesenim opažem na stenah. Trenutno sicer ni v zavidljivem stanju: treba ga bo še usposobiti za uporabo (nima urejenega ogrevanja, vseh električnih priključkov, vode …). Verjamemo pa, da lahko skupaj tudi brez velikih investicij premagamo vse ovire, če le zavihamo rokave (in ob tem uživamo). Prostor omejujejo stene, glede idej za uporabo pa ni omejen. Ključne besede glede vsebin, ki jih imamo zanj v mislih: sobivanje več dejavnosti, ustvarjalnost, umetnost, mladi, neprofitno, kakovostno, urbano.

Pridi torej in predlagaj!