Pogovor z Miho Mazzinijem o(b) filmu Izbrisana
Vabimo
V četrtek, 14. marca, ob 19.00
Na ptujski premieri svojega novega filma se nam bo pridružil režiser in scenarist Miha Mazzini.

Mazzini se je rodil 3. junija 1961 na Jesenicah. Je pisatelj, scenarist in publicist. Končal je podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield v Angliji in je redni član Evropske filmske akademije. Doktor znanosti, program Antropologija vsakdanjega življenja, Institutum Studiorum Humanitatis, Ljubljana.

Je režiser petih kratkih filmov in avtor scenarija za nagrajeni celovečerni film Sladke sanje, ki ga je leta 2001 režiral Sašo Podgoršek, in na podlagi katerega je nastal roman Kralj ropotajočih duhov. Med njegova prozna dela se šteje 22 objavljenih literarnih knjig, ki so prevedene v deset jezikov. Izdal je tudi devet računalniških priročnikov, saj je zaposlen kot računalniški svetovalec na področju uporabniških vmesnikov za internetne in mobilne aplikacije.

Predaval je pisanje filmskih scenarijev – med drugim na scenaristični šoli Pokaži jezik (1999 – 2005), bil je tudi gostujoč predavatelj na zagrebški Akademiji Dramske Umjetnosti (2001), na scenaristični delavnici Palunko (2004 – 2005) in Northwest Film Forum, Seattle, ZDA (2004).

Izbrisana je njegov celovečerni režijski prvenec.

Wikipedia >

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj