Ptuj na filmskem platnu

Ptuj na filmskem platnu

Za vse, ki smo ponosni na naš Ptuj.

Ali ste vedeli, da je Ptuj z okolico prizorišče mnogih filmov in da iz naših krajev prihajajo številni filmski ustvarjalci?

V sodelovanju z Zgodovinskim arhivom na Ptuju in Slovenskim filmskim arhivom občasno organiziramo dogodke z naslovom Ptuj na filmskem platnu. V tem sklopu predvajamo filme, ki so nastali na Ptuju in v okolici ali so kako drugače povezani s temi kraji, ob tem pa gostimo tudi filmske ustvarjalce, ki so tako ali drugače povezani s temi filmi.

Poseben dogodek v sodelovanju z Zgodovinskim arhivom na Ptuju smo organizirali v letu 2017, ko je Ptuj praznoval 120 let od prve kinopredstave, ki se je zgodila prav v hiši, kjer tudi danes domuje Mestni kino Ptuj. Ob tej priložnosti smo pripravili pregledno razstavo in publikacijo, ki je zajela tudi podatke o filmih, posnetih o/na Ptuju, s filmskimi ustvarjalci iz Ptuja in okolice ipd.

Vtisi s preteklih dogodkov

Preboj – ptujska premiera in pogovor
22. 10. 2019

Preboj – ptujska premiera in pogovor

Z avtorjem prvega filma o drugi svetovni vojni v samostojni Sloveniji, Ptujčanom Dejanom Baboskom, in najmlajšim igralcem v filmu, Tjanom Premzlom iz Starš, se je v nabito polni dvorani pogovarjala Branka Bezeljak.

Projekcija starih in novih promocijskih filmov Ptuja
27. 9. 2019

Projekcija starih in novih promocijskih filmov Ptuja

Ob svetovnem dnevu turizma

Kako se je Ptuj spreminjal, kako so se spreminjale vrednote in kaj je ostalo enako? Ogledali smo si ptujske turistično promocijske filme iz različnih obdobij; premierno tudi najnovejše v produkciji Zavoda za turizem Ptuj.

Brezplačno vodenje po Ptuju z zaključkom v kinu
25. 10. 2017

Brezplačno vodenje po Ptuju z zaključkom v kinu

V sodelovanju s Ptuj Info

Že drugič smo pripravili zanimiv potep. Na sprehodu po mestu nam je vodič Aljoša Ciglar razkrival zanimive zgodbe, v mestnem kinu pa nas je čakal film Ptujska dežela iz leta 1971. Ptuj je res zakladnica zgodb!

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj