S šolo v kino!

Spoštovani ravnatelji, učitelji in drugi pedagoški delavci,

So priložnosti, ko razmišljate, kako bi poskrbeli, da bo Vašim učencem oziroma dijakom kakšen dan (kulturni dnevi, novoletni in drugi prazniki, začetek ali zaključek šolskega leta, izbirne vsebine ipd.) ostal v posebno lepem spominu. Dovolite, da Vam kot kakovostno in privlačno popestritev kulturnega in razvedrilnega dogajanja v Vaši šoli predlagamo šolsko projekcijo v Mestnem kinu Ptuj.

Ker je ponudba filmov v obtoku velika, ni vedno preprosto izbrati najprimernejšega. Na teh straneh zato najdete izbor filmov, ki jih posebej za otroke v vrtcih, osnovnošolce in srednješolce priporoča stroka. Gre za vrhunske mojstrovine sedme umetnosti (mnoge izmed njih so ovenčane z najuglednejšimi filmskimi nagradami), izbrane posebej z mislijo na otroke oziroma najstnike, njihova pričakovanja, zanimanja in interese v določenem obdobju življenja.

Pomembna dejavnika pri izbiri sta bila spoštovanje do filma kot umetnosti in zavedanje, da je dober film lahko odlično sredstvo poučevanja in vzgoje ter eno najpriročnejših in najprijetnejših didaktičnih sredstev za medpredmetno povezovanje. Gre za filme, ki bodo mladim razširili obzorja in jih pripravili k razmišljanju, učiteljem pa ponudili plodna izhodišča za obravnavo pri pouku. Za mnoge filme imamo v ta namen že pripravljena tudi uporabna pedagoška gradiva.

Mestni kino Ptuj pravkar doživlja spremembe. Kot aktiven član Art kino mreže Slovenije in mednarodne mreže Europa Cinemas se je zavezal, da bo glaven poudarek namenjal kakovosti programa, podprti z odličnostjo filmske izkušnje, ter filmski vzgoji in izobraževanju.

Pridite in se prepričajte. Izognite se brezosebnosti komercialnih multipleksov, pokažite mladim, da filmov ne snemajo samo v Hollywoodu, podprite kulturna prizadevanja v mestu, pripeljite svoje učence oziroma dijake v Mestni kino Ptuj!

Seznam priporočenih filmov >

Pedagoška gradiva in knjižice o filmih >

Cenik in kontakt >

Kontaktirajte nas, z veseljem Vam bomo svetovali!