Kako deluje kino

kako-deluje-kino-17

Osnovnim in srednjim šolam poleg šolskih kinopredstav in spremljevalnih dejavnosti ob kulturnih dnevih, projektnih tednih in drugih posebnih priložnostih ponujamo tudi brezplačen program z naslovom Kako deluje kino.

Skupaj pokukamo v prav vse kotičke kina. Kinodvorana nam je že domača – prave skrivnosti pa se skrivajo v projekcijski kabini!

Ste vedeli, kako potuje filmski trak?

Ogled traja približno eno šolsko uro oz. po želji.

Odvisno od starostne skupine mladih obiskovalcev v sproščenem pogovoru na kratko “obdelamo” naslednje teme:
– vrste filma (igrani, dokumentarni, animirani; zvočni, nemi; barvni, črno-beli …)
– filmski žanri (drama, komedija, grozljivka …)
– filmski poklici (režiser, scenarist, igralec …)
– poklici v kinu (kinooperater, blagajnik, biljeter …)
– naši najljubši filmi

Kulturni dan Osnovne šole Sveta Ana

V četrtek, 10. 10. 2013 smo imeli kulturni dan. Odpeljali smo se na Ptuj ogledat ptujski mestni kino. Tam smo dobili veliko novih informacij.V kabini imajo dva velika projektorja. Za eno sekundo filma je potrebnih 24 sličic. Za en cel film je potrebnih približno šest velikih kolutov filmskega traku.Sedeži v kinu so udobno nameščeni, za dobro počutje pri ogledu filma. V kinu vrtijo filme za otroke, za učence osnovnih šol ter dijake srednjih šol in odrasle. Izvedeli smo tudi nekaj o projektu za otroke in družine Kino vrtiček ter o projektu Z dojenčkom v kino, ki je namenjen novopečenim staršem. Imajo tudi Kino brez stropa, ki poteka poleti na prostem.Kulturni dan se nam je vtisnil v spomin, ker nam je ga. Nina odlično predstavila postopek vrtenja filmov.

Melisa Zadravec, 4. a