Na spletu

Naslednje filme si boste lahko kmalu ogledate prek spleta (več informacij sledi):

Asistentka

Prvi veliki film o gibanju #jaztudi. Film, ki nas za devetdeset minut postavi v kožo mlade asistentke mogočnega filmskega producenta, ni zgodba o Harveyju Weinsteinu, pač pa zadržan in minimalističen portret sistema, ki tiho podpira nasilje nad ženskami. LIFFe 2020.

Poletje ’85

Nekega dne se je med valovi prikazala jadrnica in v Alexovo življenje je vstopil postavni, očarljivi in v vseh pogledih sanjski David … Film Françoisa Ozona, postavljen na obalo Normandije sredi osemdesetih, je grenko-sladka zgodba o ljubezni, polna sonca, glasbe in čustev. LIFFe 2020.

Rocca spreminja svet

Rocca je neustrašna, iznajdljiva in navihana punca, ki je vedno pripravljena priskočiti na pomoč. Zase skrbi sama, saj je njen oče na vesoljski postaji, mame pa nima … Sodobna, razigrana različica Pike Nogavičke poudarja vrednote prijateljstva, medsebojnega spoštovanja, zaupanja in odgovornosti.

Kolonija: mularija

Mlajša sestrica Camille brezskrbno vandra po vasi, starejša sestra Mylia pa svet doživlja drugače … Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu. LIFFe 2019.

Loti in izgubljeni zmaji

Radovedna psička Loti raziskuje svet, ki je poln zanimivih reči in nenavadnih bitij. Kakšna sreča za Loti: pri tokratni dogodivščini se ji pridruži čisto majhna sestrica Rozi. Rakunu Karlu in ribi Viktorju bosta pomagala posneti zmajsko pesem za tekmovanje v snemanju starodavnih pesmi … LIFFe 2019.