Priporočeni filmi za vrtce – širši seznam

Ta seznam vam je v pomoč pri načrtovanju kinopredstav za različne starostne skupine predšolskih otrok.

Lahko si ogledate tudi ožji seznam , na katerem so samo tisti filmi, ki vam jih trenutno zares najtopleje priporočamo.

Seveda pa se lahko za šolsko kinopredstavo dogovorimo tudi za katerikoli drug film, ki je v Sloveniji na voljo za kinematografsko prikazovanje. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Medved Bamsi in čarovničina hči

Gozdna pustolovščina, ki pokaže, kako pozabiti na razlike in predsodke ter združiti moči. Mala lisička je naveličana življenja z mamo čarovnico globoko v gozdu, zato se izmuzne v Bamsijevo vas. Čeprav se trudi, da bi bila kot vsi ostali, se ne zna igrati, v stiski pa se zateče k čarovniji …

Medved Bamsi in mesto tatov

Bamsi je najmočnejši medved na svetu – ko zaužije babičin čarobni med. Svojo moč vedno uporabi za pomoč drugim, in ker je do vseh tudi prijazen, sčasoma vsi hudobneži postanejo poštenjaki in njegovi prijatelji ... Zgodba o tem, kako pomembno je biti prijazen. Po priljubljenih švedskih otroških knjigah.

Hokus pokus Albert

Albert si od vsega na svetu najbolj želi imeti psa, a kaj, ko njegov oče nad tem ni navdušen. Deček ga skuša prepričati na vse mogoče načine; po pomoč in ideje se zateka k namišljenemu prijatelju in celo k čarodeju ... A včasih življenje poskrbi, da se najbolj magične stvari zgodijo brez uporabe čarovnije! LIFFe 2015.

Ježek in vran na sirovi dirki

Ko vran Solan sliši za tradicionalno dirko s sirom med svojim domačim krajem in sosednjo vasjo, ne more več misliti na nič drugega. Končno priložnost, da se dokaže kot veliki prvak! Napeta in duhovita lutkovna animirana dogodivščina, ki izpostavlja pomen različnosti in nam namigne, kako svoje šibkosti spremeniti v prednosti.

Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov

Končno bomo izvedeli, kaj počnejo hišni ljubljenčki, ko odidemo zdoma. V bloku na Manhattnu se hišnim živalim prične dan, ko lastniki odidejo. To je čas za izmenjavo zabavnih zgodb o lastnikih in vajo prijemov, s katerimi si izborijo priboljške. Glavni pes Max ima zelo dober odnos z lastnico, a ta se zamaje, ko lastnica iz zavetišča pripelje ogromnega mešanca Duka. Ko preti nevarnost, pa se vse lahko spremeni …

Povedka o jezeru

Dokumentarni film o Finski, deželi tisočerih jezer, nas popelje na pustolovščino od bistrih potokov Laponske pa vse do jezerskega dna. Pripovedovalec poveže čudovite posnetke narave in živali skozi štiri letne čase z zgodbami, starimi verovanji in pravljičnimi bitji iz finske mitologije. Doživetje za vso družino.

Meseček

Meseček je možic, ki sam živi na Luni in mu je grozno dolgčas. Ko mimo pridrvi komet, ga ujame za rep in poleti na Zemljo. Tu odkrije svetlikajoče se reke, pisane rastline in živali, pa tudi otroke, ki brez Mesečka na Luni ne morejo zaspati ... Klasična risana zgodba o drugačnosti in sprejemanju.

Pločevinko

Pločevinko, nekoliko bahaški, toda po srcu dober vitez, živi v kraljestvu, ki se imenuje Pločevinasta dežela. V njej so vsi predmeti narejeni iz odpadnega materiala, toda vsi so živi. Pločevinko na kraljevem turnirju končno premaga arogantnega in nadutega Princa Nobla. Mu bo zdaj gospodična Zala končno oprostila, da je v zameno za zmagoslavni motor za svojega konja zastavil njen šivalni stroj?

Božičkov vajenec

Mali Nikolaj živi v sirotišnici v Avstraliji in ima najraje na svetu božične praznike. Na drugem koncu sveta Božiček sklene, da se bo upokojil, zato mora poiskati primernega vajenca in ga izšolati za novega Božička. Nikolaj je popoln kandidat, a se boji višine, rado ga zebe in izdelovanje novih igrač se mu zdi grozno težko. Še dobro, da mu pomagajo prijatelji! Ljubka pripoved s klasičnim naukom.

Božičkov vajenec in čarobna snežinka

V drugem delu zgodbe o mali siroti z velikim srcem, ki je bil izbran za Božičkovega naslednika, mora zdaj že sedemletni Nikolaj samostojno prevzeti delo, upokojeni Božiček pa se bo z gospo Božičkovo odpravil na počitnice. A božič je pred vrati in Nikolaj ni prepričan, da bo delu kos. Na pomoč je treba poklicati vse upokojene Božičke sveta in skupaj ugotovijo, da je Nikolaja napadel odraslitis: bolezen, ki jo dobijo otroci, ki želijo prehitro odrasti …