Pogovor o(b) filmu Otroci alkoholikov
26. 1. 2023

Pogovor o(b) filmu Otroci alkoholikov

Projekciji je sledil pogovor z avtorico filma Natalijo Gorščak ter socialno delavko mag. Valerijo Ilešič Toš in psihologinjo Ireno Toš Koren iz Centra za socialno delo Spodnje Podravje, ki ga je moderirala Branka Bezeljak.

Pogovor s filmsko ekipo o(b) filmu Dedek gre na jug
19. 1. 2023

Pogovor s filmsko ekipo o(b) filmu Dedek gre na jug

Obiskali so nas režiser Vinci Vogue Anžlovar ter igralci Vlado Novak, Zala Djurić in Maruša Majer, največji aplavz pa je seveda požel Ptujčan Nenad Tokalič – Nešo. Prijetno druženje je še polepšala skupina Langa.

Optične igrače
14. 1. 2023

Optične igrače

Kino vrtiček s sklopom kratkih filmov Potepanje papirnatega zmaja

Po ogledu šestih kratkih animiranih filmov smo se z mentorico Andrejo Goetz iz Društva Slon igrali z optičnimi igračami s prav hecnimi imeni: zoetrop, tavmatrop, fenakistoskop, praksinoskop, ombro cinema, slikofrc ...

Strateško vodenje prodaje
10. 1. 2023

Strateško vodenje prodaje

Predavanje dr. Amadee Dobovišek v organizaciji Manager kluba Ptuj

Priznana poslovna svetovalka dr. Amadea Dobovišek, avtorica knjige Učinkovita implementacija tržnih strategij, je govorila o tem, kako tradicionalne prodajne pristope zamenjati z bolj strateškimi.

48. Filmska čajanka
4. 1. 2023

48. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Korzet

Tudi v novem letu seveda nadaljujemo z vsakomesečnimi filmskimi čajankami. Tokrat smo si ogledali nestereotipno biografsko dramo o priljubljeni avstrijski cesarici Sisi, ki je bila odlična iztočnica za klepet ob pecivu.

Spoznajmo nadgrajeno (AR) in mešano resničnost (MR)
23. 12. 2022

Spoznajmo nadgrajeno (AR) in mešano resničnost (MR)

Pod vodstvom mentorja Marka Cafnika smo spoznavali nadgrajeno resničnost (navidezno dodajanje 3D vsebin v vidno polje fotoaparata) in še naprednejšo mešano resničnost, pri kateri gre za navidezno dodajanje 3D vsebin kar v vidno polje uporabnika.

Liki in čarovniški triki
18. 12. 2022

Liki in čarovniški triki

Premiera otroške predstave gledališča Eci Peci

Čarobna predstava je malim gledalcem s ščepcem kreativnosti in modernega pridiha približala ljudske izštevanke in pozabljene otroške igre. S pomočjo zabavnih urokov so se naučili oblike in kaj se zgodi, če mešamo barve.

Posvet o ptujski veduti
14. 12. 2022

Posvet o ptujski veduti

Slovensko umetnostnozgodovinsko društvo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Mestna občina Ptuj so organizirali množično obiskano široko strokovno razpravo o novi situaciji v urbani zasnovi Ptuja.

Druženje s filmsko ekipo o(b) filmu Kapa
10. 12. 2022

Druženje s filmsko ekipo o(b) filmu Kapa

Po projekciji prvega slovenskega božičnega filma so se nam pridružili režiser Slobodan Maksimović ter njegovi hčerki, otroški igralki Kaja Maksimovič (Maja) in Mila Maksimovič. Odgovorili so na cel kup otroških vprašanj.

Otroci sveta
10. 12. 2022

Otroci sveta

Kino vrtičkovo praznično potopisno predavanje za otroke

Svetovni popotnik Zoran Furman je ptujskim otrokom ob pisanih fotografijah pripovedoval, kako živijo njihovi vrstniki na drugih koncih sveta. Mnogi morajo že delati, igrajo pa se s preprostimi, doma izdelanimi igračami.

Spoznajmo navidezno resničnost (VR)
9. 12. 2022

Spoznajmo navidezno resničnost (VR)

Navidezna oziroma virtualna resničnost je najbolj prepoznavna veja XR industrije. Pod vodstvom mentorja Marka Cafnika smo se po kratkem teoretskem uvodu potopili v praktičen prikaz različnih oblik navidezne resničnosti.
47. Filmska čajanka
7. 12. 2022

47. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Mala mama

Film Mala mama nam je dal veliko iztočnic za razmislek in pogovor. Na zadnji letošnji filmski čajanki smo si po dobrem filmu zraven čaja in peciva privoščili še omamno dišeči punč ter si v prietni družbi zaželeli lepe praznike.