Večer z Miho Mazzinijem
14. 3. 2019

Večer z Miho Mazzinijem

Pogovor o(b) filmu Izbrisana

Pričakovali smo, da bo literat, publicist, kolumnist in filmski ustvarjalec Miha Mazzini izjemno zanimiv sogovornik – in res je bil. Nazorno nam je ilustriral situacijo z izbrisanimi, pa tudi to, kako v praksi poteka snemanje filma.

Hruška in Nuška
9. 3. 2019

Hruška in Nuška

Kino vrtiček s filmom Neverjetna zgodba o velikanski hruški

V filmu smo videli dobrega in slabega župana. Ker nas je zaskrbelo, kako je s tem pri nas, smo se potem pogovorili s ptujsko županjo Nuško Gajšek. Povprašali smo jo pomembne reči, npr. kakšne kužke ima in ali zna plavati.

V kino za dan žena
8. 3. 2019

V kino za dan žena

s filmom Marija Škotska

Tudi letos so gledalke za dan žena dobile brezplačne vstopnice. Na sporedu je bil film o dveh kraljicah, ki sta spremenili tok zgodovine. Moški del ekipe Centra interesnih dejavnosti Ptuj je vse rožice razveselil še z nageljčki.

24. Filmska čajanka
6. 3. 2019

24. Filmska čajanka

Filmska čajanka s filmom Maria Callas

Dokumentarec je bil priložnost, da smo pobliže spoznali eno največjih opernih div vseh časov Mario Callas. Kar pretresljivo se nam je zdelo, ko je pripovedovala, kako zaradi slave ni mogla živeti tako, kot bi si v resnici želela.

Delavnica s pravim orodjem
9. 2. 2019

Delavnica s pravim orodjem

Kino vrtiček s filmom A je to! Pat in Mat znova v akciji

Pat in Mat sta res hecna. Data pa nam tudi misliti: ni napačno, če znamo kaj sami izdelati ali popraviti. "Ko delajo roke, (se) delajo možgančki," bi rekel mojster Sime, ki je otrokom posodil čisto pravo orodje.

23. Filmska čajanka
6. 2. 2019

23. Filmska čajanka

Filmska čajanka s filmom Tatiči

Ogledali smo si dobitnika zlate palme na zadnjem filmskem festivalu v Cannesu, ki je tudi nominiran za oskarja za najboljši tujejezični film. Dober film + dobra družba + čaj in dopoldne je minilo, kot bi mignil!

22. Filmska čajanka
9. 1. 2019

22. Filmska čajanka

Filmska čajanka s filmom Zvezda je rojena

Osmoljenca zlatih globusov, ki so jih podelili pred nekaj dnevi, smo si ogledali v velikem številu. Dobre družbe tudi tokrat ni manjkalo, ob čaju, kavi in pecivu pa smo rekli kakšno filmsko in kakšno nefilmsko.

Večer z Vladom Kreslinom in Miranom Zupaničem
13. 12. 2018

Večer z Vladom Kreslinom in Miranom Zupaničem

Pogovor o(b) filmu Poj mi pesem

Otvoritveni film letošnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala smo si ogledali v družbi njegovih protagonistov. Vzdušje je bilo enkratno, ravno v pravem trenutku pa se je pojavila tudi črna kitara.

Svet je kot ringaraja
8. 12. 2018

Svet je kot ringaraja

Kino vrtičkov praznični koncert

Peli in igrali so nam Boštjan Gombač, Blaž Celarc, Andraž Mazi, Žiga Golob, Nina Strnad in Metod Banko, pesnica in pisateljica Anja Štefan pa nam je zastavljala tudi navihane praznične uganke. Privoščili smo si tako krofe kot potice.

Zverjasec na obisku
23. 11. 2018

Zverjasec na obisku

Zabava z maskoto

Zverjasca in njegovega mladička Zverjaščka poznamo iz slikanic, zdaj pa smo ju imeli spet priložnost videti tudi na filmskem platnu. Ob tej priložnosti nas je Zverjasec osebno tudi obiskal. Dejansko je zelo prijazen!

Dežela Čokolandija
10. 11. 2018

Dežela Čokolandija

Kino vrtiček s filmom Pikica, Koko in divji nosorog

Pikica in deklica s škatle od kakava sta v filmu iskali drevo, na katerem raste čokolada. Mi smo takoj pogruntali, da v tej zgodbi nekaj ne štima, zato smo se po ogledu nemudoma pozanimali, kako v resnici nastane čokolada.

Ptice selivke
13. 10. 2018

Ptice selivke

Kino vrtiček s filmom Poldi: Pustolovščine pogumnega ptička

Kino je bil spet poln do zadnjega kotička. Poldija smo pocukali za kljun, atiji so nas z njim fotografirali, domov smo si odnesli balone, spotoma pa smo se še naučili, katere ptice so selivke in poslušali, kako katera čivka.