Pogovor o(b) filmu Zbudi me
18. 4. 2024

Pogovor o(b) filmu Zbudi me

O njegovem filmu o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov, dobitniku petih vesen na Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec. smo se pogovarjali z režiserjem Markom Šantićem.

Pletarska delavnica za otroke
13. 4. 2024

Pletarska delavnica za otroke

Kino vrtiček / Kinoskop s filmom Pastirci

Otroci so z velikim zanimanjem prisluhnili pletarjem Turističnega društva Mitra Hajdina, nato pa še sami zbrano spletli dna za košare in čisto prave košare. Izvedeli so, da je pletarska tradicija velika dragocenost Ptuja in okolice.

Biti v koži mladostnika danes
4. 4. 2024

Biti v koži mladostnika danes

V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Ptuj

V sklopu Otroškega parlamenta so si mladostniki iz 13 osnovnih šol ogledali serijo kratkih filmov o odnosih med vrstniki, nato pa debatirali s psihologinjo Evo Sedlašek in predsednico DPM Ptuj Urško Vučak Markež.

60. Filmska čajanka
3. 4. 2024

60. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Bartonova akademija

Ogledali smo si svežega prejemnika oskarja za najboljšo stransko žensko vlogo. Prijeten film o okostenelem profesorju in predrznem dijaku, ki postaneta zaveznika, nas je ganil, nasmejal in tudi nekoliko vrnil v stare čase, v leto 1970.

Pogovor o(b) filmu Jama
28. 3. 2024

Pogovor o(b) filmu Jama

Svoj novi film Jama, kombinacijo različnih žanrov in "najbolj utrgan slovenski film leta", nam je prišel predstavit režiser in scenarist, Ptujčan Dejan Babosek. S sabo je pripeljal tudi glavna igralca Darjo Krhin in Marka Plantana.

Bontonske drobtinice s Simono
26. 3. 2024

Bontonske drobtinice s Simono

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Ptuj

Strokovnjakinja za poslovni bonton, protokol in komunikacijo Simona Lečnik Očko nam je zabavno-resno približala smernice sodobnega bontona v vsakdanjem življenju, ki predstavlja preprost jezik spoštljivosti do sebe in drugih.

Dan hrvaškega filma
23. 3. 2024

Dan hrvaškega filma

V sklopu projekta Regional synergy for new cinema going experience

Ogledali smo si hrvaška celovečerca, ki so ju za nas izbrali mladi iz Kina Velebit iz Koprivnice, ter šest kratkih filmov, ki so jih ustvarili. Za povrh smo se sladkali s hrvaškimi sladkarijami in s pomočjo VR očal potovali po Marsu.

Viktorinov filmski večer
21. 3. 2024

Viktorinov filmski večer

s filmom Okronana

Društvo izobražencev Viktorina Ptujskega je tokrat pripravilo premiero igrano-dokumentarnega filma o slovenski mistikinji Magdaleni Gornik ter pogovor z ustvarjalci filma, ki ga je moderiral Peter Pribožič.

Brezplačno turistično vodenje po kinu
21. 3. 2024

Brezplačno turistično vodenje po kinu

Mestni kino Ptuj – najstarejše še aktivno kino prizorišče v Sloveniji

Vodič Marjan Ostroško, programska vodja kina Nina Milošič in kinooperater Leon Roškar so vsem zainteresiranim odstrli nekaj tančic s preteklosti in sedanjosti kina na Ptuju, pokukali pa smo tudi v skrite kotičke stavbe.

Ogled najstarejšega kina
19. 3. 2024

Ogled najstarejšega kina

Skupina dijakov in profesorjev Gimnazije Ljutomer je dijake z Nizozemske, ki so pri njih na izmenjavi, pripelajla na izlet na Ptuj, kjer so si med drugi ogledali enega najstarejših še aktivnih kino prizorišč na svetu.

Pogovor o(b) filmu Šterkijada
14. 3. 2024

Pogovor o(b) filmu Šterkijada

Producentka Petra Vidmar in glavni igralec Jernej Gašperin sta nam razkrila ozadje nastajanja tega izjemno iskrenega filma o drugi plati zgodbe o življenju izginulega ekstremnega jadralca Jureta Šterka in njegove družine.

Otroška filmska čajanka
9. 3. 2024

Otroška filmska čajanka

Kino vrtiček / Kinoskop s filmom Šola čarobnih živali 2

Otroci na Kino vrtičku in Kinoskopu so rekli: "Tudi mi bi imeli filmsko čajanko!" in nismo videli razloga, da jim ne bi ugodili. Bila je na las podobna tisti za upokojence, le da se je spontano razvila v skrivalnice po kinodvorani.