Pogovor o(b) filmu 125 let kina na Ptuju
29. 9. 2022

Pogovor o(b) filmu 125 let kina na Ptuju

V okviru Festivala ptujskih zgodb

Dokumentarni film Televizije Slovenija o častitljivi obletnici Mestnega kina Ptuj smo premierno predvajali na velikem platnu. Z avtorico filma Tanjo Kranjec smo nato še poklepetali o njegovem nastanku.

Druženje s filmsko ekipo ob filmu Gajin svet 2
24. 9. 2022

Druženje s filmsko ekipo ob filmu Gajin svet 2

Po projekciji filma so se nam pridružili mlada igralca Uma Štader (Gaja) in Enej Černe Berčič (Matic), režiser in scenarist Peter Bratuša ter soscenaristka Špela Levičnik Oblak. Odgovorili so na vsa naša vprašanja in delili avtograme.

Živalski origami
27. 8. 2022

Živalski origami

Kino vrtiček s filmom Ernest in Celestina, v okviru festivala Dnevi poezije in vina

Po ogledu prelepega animiranega filma o prijateljstvu med nerodnim medvedom in drobceno miško smo se s pomočjo ekipe gledališča Eci peci naučili iz papirja zložiti nekaj živalic. Seveda predvsem medveda in miško.

Kino in vino: Zastoj
26. 8. 2022

Kino in vino: Zastoj

Dnevi poezije in vina na Kinu brez stropa

Brezplačno polnočno festivalsko projekcijo najnovejšega filma cenjenega slovenskega režiserja, pisatelja in pesnika Vinka Möderndorferja je pospremila degustacija vin sauvignon s festivala Salon Sauvignon.

Marketinšk! klicaj
26. 8. 2022

Marketinšk! klicaj

Manager klub Ptuj je z Združenjem Manager gostil regionalno srečanje Utrip članstva v lepi dvorani najstarejšega še aktivnega kino prizorišča v Sloveniji. Z dobrimi zgodbami ptujskih podjetij so iz ? naredili !.

Navidezna resničnost
9. 8. 2022

Navidezna resničnost

Uvodna delavnica spoznavanja navidezne resničnosti

Z mentorjem Vasjo Robinom smo spoznavali načine delovanja sistemov za navidezno resničnost (Virtual Reality – VR), njihov namen, vplive na organizem in izzive uporabe. Preizkušali smo sistem Oculus Meta Quest 2.

Delavnica glasbene joge
24. 7. 2022

Delavnica glasbene joge

Kino vrtiček / Kinoskop s filmom Zapoj 2, v okviru Festivala Arsana

Z Evo Hrastar smo spoznavali, kako potekajo priprave za nastop pred občinstvom. S sproščanjem, dihalnimi tehnikami, pevskim upevanjem in sestavljanjem koreografij smo gradili zavedanje svojega telesa in glasu.

Kino brez stropa 2022
23. 6. 2022

Kino brez stropa 2022

Kino brez stropa smo otvorili z biografsko dramo Elvis. Za glasbeni uvod je poskrbela Yesterday banda, za gostinsko ponudbo pa Kavarna Bodi. Vabljeni na filmske projekcije pod poletnim nebom vse petke, sobote in nedelje do konca avgusta!

Odprto platno 2022
8. 6. 2022

Odprto platno 2022

Neodvisnim filmarjem smo ponudili priložnost, da se predstavijo. Sodelovali so Rok Urbanček, Aljoša Toplak, Evelin Bizjak, Neja Rakušček, Monika Rusak, Ružica Anja Tadić, Tjaša Tomc, David O'Farrel-McGeary in Emina Gazibera.

Prostovoljska akcija urejanja arhiva filmskih plakatov
7. 6. 2022

Prostovoljska akcija urejanja arhiva filmskih plakatov

Filmski plakati kot del kulturne dediščine

Sedem dijakinj nam je prostovoljno pomagalo pri urejanju arhiva filmskih plakatov na slikovitem podstrešju Mestnega kina Ptuj. Celo dopoldne so jih skrbno zlagale, sortirale in evidentirale ter se ob tem imele prav fino.

Letni kino na letališču
4. 6. 2022

Letni kino na letališču

s filmom Top Gun: Maverick

V prelepem ambientu športnega letališča Moškanjci je Tom Cruise prišel še bolj do izraza. Aeroklub Ptuj je filmskemu večeru dodal letalsko-padalski spektakel, Kavarna Bodi in Huda Liza pijačo, Arbadakarba še kokice.

44. Filmska čajanka
1. 6. 2022

44. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dej no

Še zadnjič pred poletnim predahom smo čudovito filmsko dopoldne zaključili s čajem in pecivom. Z novo sezono Filmske čajanke bomo pričeli prvo sredo v oktobru – ob 10. uri dopoldne, kot zmeraj. Pridružite se nam tudi vi!