47. Filmska čajanka
7. 12. 2022

47. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Mala mama

Film Mala mama nam je dal veliko iztočnic za razmislek in pogovor. Na zadnji letošnji filmski čajanki smo si po dobrem filmu zraven čaja in peciva privoščili še omamno dišeči punč ter si v prietni družbi zaželeli lepe praznike.

46. Filmska čajanka
9. 11. 2022

46. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Tam, kjer pojejo raki

V filmu o samotarki v nevarnem močvirnatem predelu Južne Karoline nas je med drugim navdušila čudovita pokrajina. Po čaju in pecivu smo se zato še virtualno sprehodili po tistih krajih in poleteli nad reko. Kakšno doživetje!

45. Filmska čajanka
12. 10. 2022

45. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Plesna terapija

Za nas sta rumbo, jive in čačača zaplesala večkratna državna prvaka v latinskoameriških plesih Nino Djordjević in Ana Gedl. Ob čaju in pecivu smo še dolgo komentirali film in obujali spomine na svoje plesne trenutke.

44. Filmska čajanka
1. 6. 2022

44. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dej no

Še zadnjič pred poletnim predahom smo čudovito filmsko dopoldne zaključili s čajem in pecivom. Z novo sezono Filmske čajanke bomo pričeli prvo sredo v oktobru – ob 10. uri dopoldne, kot zmeraj. Pridružite se nam tudi vi!

43. Filmska čajanka
4. 5. 2022

43. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Cyrano

Tokrat smo si skupaj ogledali srce parajočo zgodbo o ljubezenskem trikotniku Cyrano, ki nas je navdušila z veliko glasbe. Med druženjem nas je ujela tudi ekipa TV Slovenija, ki snema dokumentarec o ptujskem kinu.

42. Filmska čajanka
6. 4. 2022

42. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Električno življenje Louisa Waina

Ogledali smo si lep film o ekscentričnem slikarju, še lepše pa je bilo potem naše druženje. Med srkanjem časa smo si tokrat tudi smuknili ogledat novo, drugo kinodvorano Mestnega kina Ptuj. Zelo je pisana. :)

41. Filmska čajanka
2. 3. 2022

41. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Deset v pol

Za dobro vzdušje smo si ogledali sodobno sarajevsko komedijo Danisa Tanovića. Končno pa smo dočakali tudi sprostitev ukrepov, tako da smo smeli po dolgih mesecih ob klepetu tudi dejansko piti čaj in jesti pecivo.

40. Filmska čajanka
2. 2. 2022

40. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Kako postati dobra žena

Četudi morajo naše čajanke trenutno žal potekati z maskami, distanco ter brez lepo postreženega čaja in peciva, je vedno prijetno poklepetati o(b) dobrem filmu. Tokrat smo se nasmejali ob francosko-belgijski komediji.

39. Filmska čajanka
5. 1. 2022

39. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Toma

Po ogledu drame o življenju Tome Zdravkovića, zvezdnika nekdanje Jugoslavije, ki je lomil srca z melanholičnimi popevkami o neizpolnjenih ljubeznih in drugih “kafanskih” mukah, smo se posladkali z jugonostalgičnimi sladkarijami.

38. Filmska čajanka
1. 12. 2021

38. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Iskalci tartufov

Ogledali smo si poetično zgodbo o strasti, vezi med človekom in živaljo ter življenju, polnem preprostih užitkov. Po filmu smo prijetno poklepetali, čaj, med in bonbonček pa smo si tokrat, zaradi ukrepov, vzeli za domov.

37. Filmska čajanka
3. 11. 2021

37. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Vonj po rožah

Francoska vrtnarska komedija je vsem segla globoko v srce. Po filmu pa smo se ob čaju in francoskem pecivu razveselili še dišečih vrtnic – prav takšne, kot so "nastopale" v filmu, je za vse gledalce pripravila Cvetličarna Roža.

36. Filmska čajanka
6. 10. 2021

36. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Salon pri Romy

Po skoraj enoletnem premoru smo končno spet zagnali naša vsakomesečna dopoldanska druženja ob dobrem filmu in vročem čaju. Ogledali smo si presunljivo medgeneracijsko dramo Salon pri Romy, ki smo jo izbrali skupaj.