50. Filmska čajanka
1. 3. 2023

50. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dvojna prevara

Že petdesetič smo se zbrali na Filmski čajanki! Predebatirali smo že pol stotnije odličnih filmov ter ob petdesetih čajih okrepili obstoječe in spletli nove prijateljske vezi. Prijetna in koristna navada za vsako prvo sredo v mesecu!

49. Filmska čajanka
1. 2. 2023

49. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Osem gorà

Ogledali smo si nežno filmsko odo vseživljenjskemu prijateljstvu dveh dečkov oziroma moških. Po dolgih prizorih iz veličastne zasnežene pokrajine italijanskih Alp se nam je vroč čaj še posebej prilegel.

48. Filmska čajanka
4. 1. 2023

48. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Korzet

Tudi v novem letu seveda nadaljujemo z vsakomesečnimi filmskimi čajankami. Tokrat smo si ogledali nestereotipno biografsko dramo o priljubljeni avstrijski cesarici Sisi, ki je bila odlična iztočnica za klepet ob pecivu.

47. Filmska čajanka
7. 12. 2022

47. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Mala mama

Film Mala mama nam je dal veliko iztočnic za razmislek in pogovor. Na zadnji letošnji filmski čajanki smo si po dobrem filmu zraven čaja in peciva privoščili še omamno dišeči punč ter si v prietni družbi zaželeli lepe praznike.

46. Filmska čajanka
9. 11. 2022

46. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Tam, kjer pojejo raki

V filmu o samotarki v nevarnem močvirnatem predelu Južne Karoline nas je med drugim navdušila čudovita pokrajina. Po čaju in pecivu smo se zato še virtualno sprehodili po tistih krajih in poleteli nad reko. Kakšno doživetje!

45. Filmska čajanka
12. 10. 2022

45. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Plesna terapija

Za nas sta rumbo, jive in čačača zaplesala večkratna državna prvaka v latinskoameriških plesih Nino Djordjević in Ana Gedl. Ob čaju in pecivu smo še dolgo komentirali film in obujali spomine na svoje plesne trenutke.

44. Filmska čajanka
1. 6. 2022

44. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dej no

Še zadnjič pred poletnim predahom smo čudovito filmsko dopoldne zaključili s čajem in pecivom. Z novo sezono Filmske čajanke bomo pričeli prvo sredo v oktobru – ob 10. uri dopoldne, kot zmeraj. Pridružite se nam tudi vi!

43. Filmska čajanka
4. 5. 2022

43. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Cyrano

Tokrat smo si skupaj ogledali srce parajočo zgodbo o ljubezenskem trikotniku Cyrano, ki nas je navdušila z veliko glasbe. Med druženjem nas je ujela tudi ekipa TV Slovenija, ki snema dokumentarec o ptujskem kinu.

42. Filmska čajanka
6. 4. 2022

42. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Električno življenje Louisa Waina

Ogledali smo si lep film o ekscentričnem slikarju, še lepše pa je bilo potem naše druženje. Med srkanjem časa smo si tokrat tudi smuknili ogledat novo, drugo kinodvorano Mestnega kina Ptuj. Zelo je pisana. :)

41. Filmska čajanka
2. 3. 2022

41. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Deset v pol

Za dobro vzdušje smo si ogledali sodobno sarajevsko komedijo Danisa Tanovića. Končno pa smo dočakali tudi sprostitev ukrepov, tako da smo smeli po dolgih mesecih ob klepetu tudi dejansko piti čaj in jesti pecivo.

40. Filmska čajanka
2. 2. 2022

40. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Kako postati dobra žena

Četudi morajo naše čajanke trenutno žal potekati z maskami, distanco ter brez lepo postreženega čaja in peciva, je vedno prijetno poklepetati o(b) dobrem filmu. Tokrat smo se nasmejali ob francosko-belgijski komediji.

39. Filmska čajanka
5. 1. 2022

39. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Toma

Po ogledu drame o življenju Tome Zdravkovića, zvezdnika nekdanje Jugoslavije, ki je lomil srca z melanholičnimi popevkami o neizpolnjenih ljubeznih in drugih “kafanskih” mukah, smo se posladkali z jugonostalgičnimi sladkarijami.