61. Filmska čajanka
8. 5. 2024

61. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Ljuba Gloria

Tokrat smo se s filmom podali v Pariz in na Zelenortske otoke.

60. Filmska čajanka
3. 4. 2024

60. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Bartonova akademija

Ogledali smo si svežega prejemnika oskarja za najboljšo stransko žensko vlogo. Prijeten film o okostenelem profesorju in predrznem dijaku, ki postaneta zaveznika, nas je ganil, nasmejal in tudi nekoliko vrnil v stare čase, v leto 1970.

Otroška filmska čajanka
9. 3. 2024

Otroška filmska čajanka

Kino vrtiček / Kinoskop s filmom Šola čarobnih živali 2

Otroci na Kino vrtičku in Kinoskopu so rekli: "Tudi mi bi imeli filmsko čajanko!" in nismo videli razloga, da jim ne bi ugodili. Bila je na las podobna tisti za upokojence, le da se je spontano razvila v skrivalnice po kinodvorani.

59. Filmska čajanka
6. 3. 2024

59. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Neskončni spomin

Za oskarja nominirani čilski dokumentarec o novinarju z Alzheimerjevo boleznijo in njegovi neverjetni ženi nas je do solznih oči spomnil, da ne obstaja nič lepšega kot ljubezen bližnjih ter drobne in preproste vsakodnevne radosti.

58. Filmska čajanka z Leopoldom I.
21. 2. 2024

58. Filmska čajanka z Leopoldom I.

Druženje ob filmu Bela golobica: Čudežna zgodba

Pred ogledom filma o nacistični okupaciji nas je v protivojno razpoloženje zazibal radgonski raper Leopold I. s svojim komadom Tista zakartana ura, vrhunsko predelavo in nadgradnjo Kreslinove uspešnice.

57. Filmska čajanka
10. 1. 2024

57. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Okus strasti

Tudi v novem letu seveda nadaljujemo z našimi prijetnimi mesečnimi druženji. Tokratni film, hvalnica kulinariki, nam je vzbudil apetit, ki smo ga še pred kosilom za prvo silo potešili s čajem in pecivom. Naslednjič se srečamo po pustu.

56. Filmska čajanka
6. 12. 2023

56. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Potniki noči

Film je v nas zbudil nekaj nostalgije po osemdesetih let prejšnjega stoletja, predvsem pa nas je spomnil, da je lepota v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Na primer v našem rednem druženju ob filmih in čaju.

55. Filmska čajanka
8. 11. 2023

55. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Moja obilna grška poroka 3

Veliko se nas je zbralo, ki smo se prišli nasmejat ob filmu in podružit ob čaju. Nekateri ljubitelji in ljubiteljice naših mesečnih filmskih druženj so nam tokrat celo spekli in prinesli več vrst domačega peciva, neprecenljivo!

54. Filmska čajanka
11. 10. 2023

54. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Psom in Italijanom vstop prepovedan

Po poletnem premoru smo se ponovno razveselili znanih, pa tudi nekaterih novih obrazov na naši filmski čajanki. Ogledali smo si odličen film, tokrat animiranega, in naredili načrt, da se bomo spet videvali vsak mesec.

53. Filmska čajanka
7. 6. 2023

53. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Blizu

S še enim srčnim filmom smo za to sezono zaključili naša prijetna mesečna druženja ob pecivu in čaju. Čez poletje se bomo tudi mi udeleževali Kina brez stropa, na filmskih čajankah pa se ponovno vidimo jeseni!

Obletnica mature generacije 1967/68
26. 5. 2023

Obletnica mature generacije 1967/68

Nekdanji sošolci so si v kinu prisrčno stisnili roke in skupaj ponovno zapeli Gaudeamus igitur. Spomine so obujali ob čaju in rogljičkih ter ob dveh dokumentarnih filmih o Ptuju, ki sta nastala tistega leta, ko so pisali maturo.

52. Filmska čajanka
3. 5. 2023

52. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Mož z imenom Otto

Tokrat smo si ogledali film, posnet po komični in ganljivi švedski knjižni uspešnici o čemernem vdovcu, ki se spoprijatelji z bistroumno nosečnico. Kot običajno smo potem ob čaju še dolgo tkali naša prijateljstva.