44. Filmska čajanka
1. 6. 2022

44. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dej no

Še zadnjič pred poletnim predahom smo čudovito filmsko dopoldne zaključili s čajem in pecivom. Z novo sezono Filmske čajanke bomo pričeli prvo sredo v oktobru – ob 10. uri dopoldne, kot zmeraj. Pridružite se nam tudi vi!

43. Filmska čajanka
4. 5. 2022

43. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Cyrano

Tokrat smo si skupaj ogledali srce parajočo zgodbo o ljubezenskem trikotniku Cyrano, ki nas je navdušila z veliko glasbe. Med druženjem nas je ujela tudi ekipa TV Slovenija, ki snema dokumentarec o ptujskem kinu.

42. Filmska čajanka
6. 4. 2022

42. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Električno življenje Louisa Waina

Ogledali smo si lep film o ekscentričnem slikarju, še lepše pa je bilo potem naše druženje. Med srkanjem časa smo si tokrat tudi smuknili ogledat novo, drugo kinodvorano Mestnega kina Ptuj. Zelo je pisana. :)

41. Filmska čajanka
2. 3. 2022

41. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Deset v pol

Za dobro vzdušje smo si ogledali sodobno sarajevsko komedijo Danisa Tanovića. Končno pa smo dočakali tudi sprostitev ukrepov, tako da smo smeli po dolgih mesecih ob klepetu tudi dejansko piti čaj in jesti pecivo.

40. Filmska čajanka
2. 2. 2022

40. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Kako postati dobra žena

Četudi morajo naše čajanke trenutno žal potekati z maskami, distanco ter brez lepo postreženega čaja in peciva, je vedno prijetno poklepetati o(b) dobrem filmu. Tokrat smo se nasmejali ob francosko-belgijski komediji.

39. Filmska čajanka
5. 1. 2022

39. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Toma

Po ogledu drame o življenju Tome Zdravkovića, zvezdnika nekdanje Jugoslavije, ki je lomil srca z melanholičnimi popevkami o neizpolnjenih ljubeznih in drugih “kafanskih” mukah, smo se posladkali z jugonostalgičnimi sladkarijami.

38. Filmska čajanka
1. 12. 2021

38. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Iskalci tartufov

Ogledali smo si poetično zgodbo o strasti, vezi med človekom in živaljo ter življenju, polnem preprostih užitkov. Po filmu smo prijetno poklepetali, čaj, med in bonbonček pa smo si tokrat, zaradi ukrepov, vzeli za domov.

37. Filmska čajanka
3. 11. 2021

37. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Vonj po rožah

Francoska vrtnarska komedija je vsem segla globoko v srce. Po filmu pa smo se ob čaju in francoskem pecivu razveselili še dišečih vrtnic – prav takšne, kot so "nastopale" v filmu, je za vse gledalce pripravila Cvetličarna Roža.

36. Filmska čajanka
6. 10. 2021

36. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Salon pri Romy

Po skoraj enoletnem premoru smo končno spet zagnali naša vsakomesečna dopoldanska druženja ob dobrem filmu in vročem čaju. Ogledali smo si presunljivo medgeneracijsko dramo Salon pri Romy, ki smo jo izbrali skupaj.

35. Filmska čajanka
14. 10. 2020

35. Filmska čajanka

Glasbeno druženje ob filmu Medena dežela

Po ogledu filma smo se tokrat namesto čaja z medom (ki je po ogledu Medene dežele še bolj zadišal) posladkali s skladbami Primoža Vidoviča. Malo smo poklepetali in si za naslednjo čajanko izbrali film Salon pri Romy.

34. Filmska čajanka
4. 3. 2020

34. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Medtem ko vas ni bilo

Socialna drama britanskega režiserja Kena Loacha o neizprosnih razmerah na trgu dela se nas je globoko dotaknila in nam dala veliko snovi za debate. V preddverju pa so naš že čakali čaj, pecivo in – rumeni tulipani.

33. Filmska čajanka
5. 2. 2020

33. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Resnica

Filmski divi Catherine Deneuve in Juliette Binoche, ki sta močno zaznamovali vsaka svojo generacijo, smo tokrat videli v istem filmu – igrali sta mamo in hčer. Odnosi so res zapletena reč, smo ugotovili ob vročem čaju.