Prvi ptujski drive-in kino
3. 7. 2020

Prvi ptujski drive-in kino

s filmoma Briljantina in Gospodje

K avtentičnemu doživetju prave drive-in filmske romantike so prispevala retro oblačila in frizure, živa glasba rockabilly benda, plesalci swinga, starodobniki, foto kotiček in tematska gostinska ponudba s strežbo na koleščkih.

Otroški disko
4. 7. 2019

Otroški disko

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Poletje v školjki 2

Plesalka in koreografinja Simona Hameršak nas je naučila nekaj energičnih plesnih trikov, ki nam znajo priti prav tudi na obmorskih plesiščih. Poletna uspešnica Prisluhni školjki nam bo še dolgo odzvanjala v ušesih!

28. Filmska čajanka
3. 7. 2019

28. Filmska čajanka

Filmska čajanka v okviru Kina brez stropa s filmom Bojevnica

Reprizo otvoritvenega filma letošnjega 10. Kina brez stropa, islandske žanrsko težko ulovljive Bojevnice, si je bilo mogoče ogledati v dopoldanskih urah. Zdaj pa gre Filmska čajanka na počitnice, vidimo se spet 2. oktobra!

Prijazni kosmatinci
2. 7. 2019

Prijazni kosmatinci

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Sreča na vrvici

Po filmu so nas obiskali terapevtski kužki iz Zavoda PET s svojimi vodniki. Prijazno so nam dovolili, da smo jih po mili volji božali in čehljali. Zlahka smo si predstavljali, kako močno se je na svojega Jakoba navezal Matic.

36. Z dojenčkom v kino
1. 7. 2019

36. Z dojenčkom v kino

v okviru Kina brez stropa s filmom Hladna vojna

Mamice in/ali atiji, ki imajo dojenčke, se običajno zelo težko udeležijo večernega dogajanja Kina brez stropa, zato smo tudi tokrat posebej za njih pripravili dopoldansko projekcijo filma z večernega sporeda.

Morski spomini
30. 6. 2019

Morski spomini

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Poletje v školjki

Po ogledu po morju dišeče slovenske klasike smo si izdelali s školjkami okrašene okvirje za fotografije. Da ne bi ostali prazni, smo se za vsak primer še fotografirali na morsko obarvanem prizorišču in z morskimi rekviziti.

10. Kino brez stropa
28. 6. 2019

10. Kino brez stropa

Dvorišče ptujskega gradu se je za en teden spremenilo v letni kino, Mestni kino Ptuj pa v prizorišče spremljevalnega dogajanja. Projekt je na 14 filmskih projekcij in 5 spremljevalnih dogodkov privabil 1.956 gledalcev.

Letni kino na Panorami 2019
7. 6. 2019

Letni kino na Panorami 2019

s filmom Bohemian Rhapsody

Javne službe Ptuj, Mestni kino Ptuj in Festival Arsana smo s skupnimi močmi prvič postavili letni kino na Panorami. V čudovitem vzdušju poletnega večera so na prelepem prizorišču odzvanjale uspešnice Queenov.

27. Z dojenčkom v kino
3. 7. 2018

27. Z dojenčkom v kino

V okviru Kina brez stropa s filmom Najsrečnejši dan Ollija Makija

Mamice in atiji, ki trenutno niso v obdobju svojega življenja, ko bi lahko ob večerih prav pogosto hodili v kino ali v miru gledali filme, so si ogledali film Najsrečnejši dan Ollija Makija. Dojenčki in malčki so bili zelo solidarni in jih pri tem niso skoraj nič motili. :)

Hidroponični vrtiček
2. 7. 2018

Hidroponični vrtiček

Kinoskop s filmom Zemlja: Nepozaben dan

Ogledali smo si film Zemlja: Nepozaben dan, se o pogovorili o našem planetu in iz odpadnih plastenk ustvarili hidroponične vrtičke.

Jezero v kozarčku
5. 7. 2017

Jezero v kozarčku

Kino vrtiček s filmom Povedka o jezeru v okviru Kina brez stropa

Po ogledu dokumentarnega filma o Finski, deželi tisočerih jezer, smo v avli kina idelali vsak svoje pisano jezero in to kar v kozarcu (tistem, kjer so velikokrat kisle kumarice). In zakaj bi vsa jezera morala biti modra?

22. Z dojenčkom v kino
4. 7. 2017

22. Z dojenčkom v kino

v okviru Kina brez stropa s filmom Rdeča želva

Tokratni film nam je dal misliti, kaj bi sami storili, če bi se skupaj z otrokom in partnerjem znašli na idiličnem otoku daleč od civilizacije. Potem smo se še malo pogovorili o spanju, plenicah in zobkih, pa je bil dan popoln.