Packamo pike
14. 5. 2022

Packamo pike

Kino vrtiček s filmom Pika in Packa packata

Pikasta Pika in packasta Packa sta v animiranih filmih počeli vse mogoče, nista pa packali. Mi pa smo bili pravzaprav bolj packasti kot pikasti, ko smo skupaj z likovnico Saro Ferčič packali pisane pike in packe.

Animirajmo miško in lisjačka
9. 4. 2022

Animirajmo miško in lisjačka

Kino vrtiček s filmom Tudi miši gredo v nebesa

Po ogledu animiranega filma, v katerem se spoprijateljita miška in lisjaček, smo junaka animirali tudi mi. Andreja Goetz iz Društva Slon je prinesla lutke, prizorišča in snemalno opremo in nam pokazala, kako to gre.

Repki
26. 3. 2022

Repki

Rap za otroke

Trkaj in dr. Igor Saksida sta v našo kinodvorano prinesla svoje obdelave pesmic, ob katerih so odraščale cele generacije, od Hude mravljice do Ustrahavank. Že dolgo se nismo tako naplesali, napeli in narepali. Bil je najboljši žur!

Zimski Kino vrtiček
12. 2. 2022

Zimski Kino vrtiček

s filmom Gašper in Petra na zimskih počitnicah

Zadrževali smo dih, ko je v filmu Gašper skočil z vrha smučarske skakalnice. Po filmu smo pod mentorstvom likovnice Sare Ferčič izdelali papirnate smučarske skakalce, ki zares skačejo.

Časovni stroj
8. 1. 2022

Časovni stroj

Kino vrtiček s sklopom kratkih filmov

Ilustratorka Mateja Lukežič nas je v čarobnost filmskega sveta popeljala skozi preteklost, s prvim filmom na platnu, doživetjem časa naših babic, vzponom daleč v vesolje, potovanjem na Kitajsko in potopom pod morsko gladino.

Lonček na pike
11. 12. 2021

Lonček na pike

Kino vrtičkov praznični koncert z Anjo Štefan in Janezom Dovčem

Skupaj s Kino vrtičkarji sta poln lonec pravljic in pesmic nakuhala izvrstni harmonikar Janez Dovč ter priljubljena pesnica, pisateljica in pripovedovalka Anja Štefan, čisto sveža nominiranka za nagrado Prešernovega sklada.

Ustvarjalni namigi
13. 11. 2021

Ustvarjalni namigi

Kino vrtiček s filmom Kraljestvo severnega jelenčka

Na zimsko obarvanem Kino vrtičku smo se pogovarajali o dokumentarnih filmih, katere filme si najraje ogledamo, kako si polnimo prosti čas in česa se najbolj veselimo v zimskem času. Snega in kepanja, seveda :)

Sladka okraševalnica
9. 10. 2021

Sladka okraševalnica

Kino vrtiček s filmom Škratki

Navihani, radovedni in pridni sladkosnedi škratki iz risanke so tudi nas vzpodbudili, da smo stepli sladko kremo, izbrali svoje najljubše slaščičarske okraske, si okrasili svoj kolaček in ga z velikim veseljem tudi pojedli.

Postani morsko bitje
18. 9. 2021

Postani morsko bitje

Kino vrtiček s filmom Luka

Tako kot se je poletje počasi prelevilo v jesen, smo se, enako kot Luka, na delavnici po filmu tudi mi iz človeških bitij prelevili v morska.

Kino vrtiček s Ferijem Lainščkom
28. 8. 2021

Kino vrtiček s Ferijem Lainščkom

V sklopu festivala Dnevi poezije in vina 2021

Po ogledu animirane miniserije Tako zraste ..., ki prikazuje razvoj živali z zanimivim, posebnim ali nenavadnim življenjskim ciklom, je tokrat naše kino vrtičkarje obiskal Feri Lainšček, prejemnik Prešernove nagrade za življensko delo.

Kino vrtiček v okviru Festivala Arsana
25. 7. 2021

Kino vrtiček v okviru Festivala Arsana

s filmom Troli na svetovni turneji

S filmskimi in glasbenimi nadebudneži smo si najprej ogledali animirano glasbeno pustolovščino Troli na svetovni turneji in se, polni glasbene radovednosti, z odlično Ano Delin naučili trolsko uspešnico Zapleši zdaj.

Kino počitnice 2021: Otroci in živali
5. 7. 2021

Kino počitnice 2021: Otroci in živali

Vse dopoldneve enega poletnega tedna smo si srca greli ob filmih o otrocih in njihovih pernatih, kosmatih in luskastih prijateljih. Prava filmska doživetja!