Hruška in Nuška
9. 3. 2019

Hruška in Nuška

Kino vrtiček s filmom Neverjetna zgodba o velikanski hruški

V filmu smo videli dobrega in slabega župana. Ker nas je zaskrbelo, kako je s tem pri nas, smo se potem pogovorili s ptujsko županjo Nuško Gajšek. Povprašali smo jo pomembne reči, npr. kakšne kužke ima in ali zna plavati.

Delavnica s pravim orodjem
9. 2. 2019

Delavnica s pravim orodjem

Kino vrtiček s filmom A je to! Pat in Mat znova v akciji

Pat in Mat sta res hecna. Data pa nam tudi misliti: ni napačno, če znamo kaj sami izdelati ali popraviti. "Ko delajo roke, (se) delajo možgančki," bi rekel mojster Sime, ki je otrokom posodil čisto pravo orodje.

Svet je kot ringaraja
8. 12. 2018

Svet je kot ringaraja

Kino vrtičkov praznični koncert

Peli in igrali so nam Boštjan Gombač, Blaž Celarc, Andraž Mazi, Žiga Golob, Nina Strnad in Metod Banko, pesnica in pisateljica Anja Štefan pa nam je zastavljala tudi navihane praznične uganke. Privoščili smo si tako krofe kot potice.

Dežela Čokolandija
10. 11. 2018

Dežela Čokolandija

Kino vrtiček s filmom Pikica, Koko in divji nosorog

Pikica in deklica s škatle od kakava sta v filmu iskali drevo, na katerem raste čokolada. Mi smo takoj pogruntali, da v tej zgodbi nekaj ne štima, zato smo se po ogledu nemudoma pozanimali, kako v resnici nastane čokolada.

Ptice selivke
13. 10. 2018

Ptice selivke

Kino vrtiček s filmom Poldi: Pustolovščine pogumnega ptička

Kino je bil spet poln do zadnjega kotička. Poldija smo pocukali za kljun, atiji so nas z njim fotografirali, domov smo si odnesli balone, spotoma pa smo se še naučili, katere ptice so selivke in poslušali, kako katera čivka.

Postavi sliko za sliko, rimo ob rimo in pridi po filmsko doživetje v kino.
24. 8. 2018

Postavi sliko za sliko, rimo ob rimo in pridi po filmsko doživetje v kino.

Kino vrtiček na Dnevih poezije in vina 2018

Mravljica Tina iz ptujskega kina in njen prijatelj Rima sta združila filmski, likovni in pesniški jezik. Ogledali smo si filme z zadnje Animateke, obiskala nas je finska pesnica Jonanna Venho in skupaj smo sestavili pesmico.

Hiša veselih otrok
14. 4. 2018

Hiša veselih otrok

Kino vrtiček s filmom Trije razbojniki

Trije razbojniki so nam povedali svojo zgodbo, nato pa otroke odeli v klobučke enakih barv in nas popeljali v votlino, da smo jo skupaj porisali. Z nami so delili svoj sladki zaklad in nas spomnili, da je pravi zaklad prijateljstvo.

Pošastne maske
10. 2. 2018

Pošastne maske

Kino vrtiček s filmom Pošast Moli

Moli je v filmu pričakovala bratca. Tisti Kino vrtičkarji, ki imamo mlajše bratce in sestrice, smo se spomnili, kako je nekoč tudi nas skrbelo, ali nas bodo mamice še naprej cartale. Včasih človeka pač obiščejo skrbi. Pa je najbolje, da jih odžene – kot kurent zimo. Da bi bili za pusta tudi mi majčkeno strašni, smo si naredili maske z ogromnimi očmi.

Naše najljubše knjige z Liljano Klemenčič
13. 1. 2018

Naše najljubše knjige z Liljano Klemenčič

Kino vrtiček s filmom Medvedek Paddington 2

Družbo so nam delali naši medvedki, pravljičarka pa nas je seznanila z bogastvom medvedje literature. Ste vedeli, da se v ptujski knjižnici skriva kar 300 knjig o medvedih? In da Paddington že 60 let domuje tudi v knjigi?

Čarobni okraski
9. 12. 2017

Čarobni okraski

Kino vrtiček s filmom Medved Bamsi in čarovničina hči

Po ogledu animiranega filma o različnih živalih smo se odločili, da si izdelamo mehke obeske ljubkih živalic za naše novoletne jelke. Iz volne smo si naredili medvedke, zajčke in muce in si jih navdušeno odnesli domov.

Živali so naše prijateljice
11. 11. 2017

Živali so naše prijateljice

Kino vrtiček s filmom Lisička in druge zgodbe

Tokratni filmi so bili primerni tudi za najmlajše, zato je bil to za mnoge prvi obisk kina. Kinovrtičkarski »veterani« smo jim zaželeli dobrodošlico. Po projekciji smo si izdelali barvito sovico, puhasto ovčico in zajčka.

Balerina in izumitelj za en dan
14. 10. 2017

Balerina in izumitelj za en dan

Kino vrtiček s filmom Balerina in Viktor

Po ogledu filma, ki uči, da se je za svoje sanje vredno potruditi, nam je zaplesala Nuša iz baletnega oddelka Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Navdušeni smo se odvrteli v avlo kina, kjer smo si izdelali gibljive balerine in izumitelje.