Plodovi jesenskega gozda
12. 11. 2022

Plodovi jesenskega gozda

Kino vrtiček s filmom Hrastovo srce

Po ogledu dokumentarnega filma o mogočnem hrastu in življenju okrog njega smo veverički pomagali prepoznati želod, žir, pravi in divji kostanj ter razvrstiti liste različnih dreves, ki te jesenske dni krasijo tla naših gozdov.

Rajanje z zajčkom
8. 10. 2022

Rajanje z zajčkom

Kino vrtiček s filmom Najboljši rojstni dan

Ogledali smo si risanko o zajčku Karelčku, ki mu za rojstni dan ni šlo vse po načrtih. Kljub nepričakovanim dogodivščinam pa je imel lepo praznovanje z družino in prijatelji. Po filmu smo se še naplesali in naigrali z zajčkom.

Teden otroka 2022
3. 10. 2022

Teden otroka 2022

V tednu otroka se v Mestnem kinu Ptuj vsako leto zvrsti veliko vrtčevskih in osnovnošolskih skupin mladih gledalcev. Največji šolski uspešnici tega leta sta zaenkrat filma Najboljši rojstni dan za manjše in Gajin svet 2 za večje.

Živalski origami
27. 8. 2022

Živalski origami

Kino vrtiček s filmom Ernest in Celestina, v okviru festivala Dnevi poezije in vina

Po ogledu prelepega animiranega filma o prijateljstvu med nerodnim medvedom in drobceno miško smo se s pomočjo ekipe gledališča Eci peci naučili iz papirja zložiti nekaj živalic. Seveda predvsem medveda in miško.

Delavnica glasbene joge
24. 7. 2022

Delavnica glasbene joge

Kino vrtiček / Kinoskop s filmom Zapoj 2, v okviru Festivala Arsana

Z Evo Hrastar smo spoznavali, kako potekajo priprave za nastop pred občinstvom. S sproščanjem, dihalnimi tehnikami, pevskim upevanjem in sestavljanjem koreografij smo gradili zavedanje svojega telesa in glasu.

Packamo pike
14. 5. 2022

Packamo pike

Kino vrtiček s filmom Pika in Packa packata

Pikasta Pika in packasta Packa sta v animiranih filmih počeli vse mogoče, nista pa packali. Mi pa smo bili pravzaprav bolj packasti kot pikasti, ko smo skupaj z likovnico Saro Ferčič packali pisane pike in packe.

Animirajmo miško in lisjačka
9. 4. 2022

Animirajmo miško in lisjačka

Kino vrtiček s filmom Tudi miši gredo v nebesa

Po ogledu animiranega filma, v katerem se spoprijateljita miška in lisjaček, smo junaka animirali tudi mi. Andreja Goetz iz Društva Slon je prinesla lutke, prizorišča in snemalno opremo in nam pokazala, kako to gre.

Repki
26. 3. 2022

Repki

Rap za otroke

Trkaj in dr. Igor Saksida sta v našo kinodvorano prinesla svoje obdelave pesmic, ob katerih so odraščale cele generacije, od Hude mravljice do Ustrahavank. Že dolgo se nismo tako naplesali, napeli in narepali. Bil je najboljši žur!

Zimski Kino vrtiček
12. 2. 2022

Zimski Kino vrtiček

s filmom Gašper in Petra na zimskih počitnicah

Zadrževali smo dih, ko je v filmu Gašper skočil z vrha smučarske skakalnice. Po filmu smo pod mentorstvom likovnice Sare Ferčič izdelali papirnate smučarske skakalce, ki zares skačejo.

Časovni stroj
8. 1. 2022

Časovni stroj

Kino vrtiček s sklopom kratkih filmov

Ilustratorka Mateja Lukežič nas je v čarobnost filmskega sveta popeljala skozi preteklost, s prvim filmom na platnu, doživetjem časa naših babic, vzponom daleč v vesolje, potovanjem na Kitajsko in potopom pod morsko gladino.

Lonček na pike
11. 12. 2021

Lonček na pike

Kino vrtičkov praznični koncert z Anjo Štefan in Janezom Dovčem

Skupaj s Kino vrtičkarji sta poln lonec pravljic in pesmic nakuhala izvrstni harmonikar Janez Dovč ter priljubljena pesnica, pisateljica in pripovedovalka Anja Štefan, čisto sveža nominiranka za nagrado Prešernovega sklada.

Ustvarjalni namigi
13. 11. 2021

Ustvarjalni namigi

Kino vrtiček s filmom Kraljestvo severnega jelenčka

Na zimsko obarvanem Kino vrtičku smo se pogovarajali o dokumentarnih filmih, katere filme si najraje ogledamo, kako si polnimo prosti čas in česa se najbolj veselimo v zimskem času. Snega in kepanja, seveda :)