Otroški disko
4. 7. 2019

Otroški disko

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Poletje v školjki 2

Plesalka in koreografinja Simona Hameršak nas je naučila nekaj energičnih plesnih trikov, ki nam znajo priti prav tudi na obmorskih plesiščih. Poletna uspešnica Prisluhni školjki nam bo še dolgo odzvanjala v ušesih!

Prijazni kosmatinci
2. 7. 2019

Prijazni kosmatinci

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Sreča na vrvici

Po filmu so nas obiskali terapevtski kužki iz Zavoda PET s svojimi vodniki. Prijazno so nam dovolili, da smo jih po mili volji božali in čehljali. Zlahka smo si predstavljali, kako močno se je na svojega Jakoba navezal Matic.

Morski spomini
30. 6. 2019

Morski spomini

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Poletje v školjki

Po ogledu po morju dišeče slovenske klasike smo si izdelali s školjkami okrašene okvirje za fotografije. Da ne bi ostali prazni, smo se za vsak primer še fotografirali na morsko obarvanem prizorišču in z morskimi rekviziti.

Zvok in montaža
19. 5. 2018

Zvok in montaža

Kinoskop s filmom VDV: Veliki dobrodušni velikan

K doživljanju filma veliko pripomore tudi zvok. Posneli smo različne šume, dialoge in z različnimi enostavnimi inštrumenti tudi glasbo. Tako smo zaključili cikel štirih srečanj našega celoletnega filmskega raziskovanja.

Igrani film
17. 3. 2018

Igrani film

Kinoskop s filmom Košarkar naj bo

Dostopnost tehnologije že vsakomur omogoča snemanje. Izdelati pravi igrani film pa ni tako preprosto. Zanj potrebujemo besedilo, igralce, snemalce in še marsikaj. Preizkusili smo se v kratkem dialogu in odnosu pred in za kamero.

Snemamo dokumentarce
20. 1. 2018

Snemamo dokumentarce

Kinoskop s filmom Popotovanje cesarskega pingvina 2

Tokrat je bila v ospredju našega raziskovalnega dela kamera. Dokumentirali smo dogajanje na delavnici ter posneli kratke izjave udeležencev, pa njihova mnenja o filmih na splošno in o našem odnosu do njih.

Origami in animirani film
18. 11. 2017

Origami in animirani film

Kinoskop s filmom Kubo in dve struni

Pod mentorstvom Hane Repše smo se pogovarjali in čudili, kako nastajajo animirani filmi ter se preizkusili v zlaganju in animiranju origami figur. Oživeli so metulji, lisice, labodi, pingvini, pujski in kužki.

Naredimo si zmaja
3. 7. 2017

Naredimo si zmaja

Kinoskop s filmom Bučko v okviru Kina brez stropa

Jaz, animator
27. 5. 2017

Jaz, animator

Kinoskop s filmi presenečenja z mednarodnega festivala animiranega filma Animateka

Zadnji Kinoskop sezone je bil nekaj posebnega, saj smo si namesto enega filma ogledali kar 6 kratkih animiranih filmov. Zanimive animacije so k nam prišle z mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, kar je bila dobra priložnost, da spoznamo, kaj je to festival, hkrati pa se še sami preizkusimo v različnih preprostih tehnikah animacije. Z nami je bila mentorica Anja iz Društva Slon, izdelali pa smo tudi vsak svoj slikofrc (flipbook). 

Moj likovni svet
25. 3. 2017

Moj likovni svet

Kinoskop s filmom Deček in svet

Tokrat smo mešali filmske in likovne svetove. Po ogledu likovno bogatega animiranega filma smo pod mentorstvom akademske slikarke Tjaše Čuš ustvarjali lastne likovne svetove in pustili domišljiji prosto pot.

Striparije
28. 1. 2017

Striparije

Kinoskop s filmom Fantomski deček

Pretekli Kinoskop je obiskal Fantomski deček, zelo pogumen fant, ki se v življenju bori za pomembne stvari - kot pravi stripovski junak! Po ogledu te čudovite fantazijske detektivke, smo se tudi sami lotili izdelave stripa. Pod vodstvom akademske slikarke Tjaše Čuš, smo si ustvarili svoje prve stripe in svoje lastne stripovske junake. Poglejte si naše čudovite izdelke. 

Kiparim!
7. 1. 2017

Kiparim!

Kinoskop s filmom Panika na vasi

Prvi Kinoskop v novem letu je postregel z nadrealistično animirano komedijo Panika na vasi, v kateri glavne vloge odigrajo Kavboj, Indijanec in Konj. Čeprav je film ustvaril isti kreativni tandem kot Ernesta in Celestino, ki smo ju gledali na prejšnjem Kinoskopu, smo skupaj ugotavljali, da gre za dve zelo različni animaciji. Ko smo ugotovili, kako se stop motion animacija razlikuje od risane, smo se posvetili še zelo specifičnemu humorju v Paniki. Po ogledu filma so bile naše smejalne mišice že dodobra ogrete in čas je bil, da razgibamo še prste - na delavnici Kiparim! nas je Tjaša Čuš pričakala z raznobarvnim domačim plastelinom, ki si ga bomo s pomočjo recepta iz Kinoskopovega delovnega zvezka lahko izdelali tudi doma!