Zvok in montaža
19. 5. 2018

Zvok in montaža

Kinoskop s filmom VDV: Veliki dobrodušni velikan

K doživljanju filma veliko pripomore tudi zvok. Posneli smo različne šume, dialoge in z različnimi enostavnimi inštrumenti tudi glasbo. Tako smo zaključili cikel štirih srečanj našega celoletnega filmskega raziskovanja.

Igrani film
17. 3. 2018

Igrani film

Kinoskop s filmom Košarkar naj bo

Dostopnost tehnologije že vsakomur omogoča snemanje. Izdelati pravi igrani film pa ni tako preprosto. Zanj potrebujemo besedilo, igralce, snemalce in še marsikaj. Preizkusili smo se v kratkem dialogu in odnosu pred in za kamero.

Snemamo dokumentarce
20. 1. 2018

Snemamo dokumentarce

Kinoskop s filmom Popotovanje cesarskega pingvina 2

Tokrat je bila v ospredju našega raziskovalnega dela kamera. Dokumentirali smo dogajanje na delavnici ter posneli kratke izjave udeležencev, pa njihova mnenja o filmih na splošno in o našem odnosu do njih.

Origami in animirani film
18. 11. 2017

Origami in animirani film

Kinoskop s filmom Kubo in dve struni

Pod mentorstvom Hane Repše smo se pogovarjali in čudili, kako nastajajo animirani filmi ter se preizkusili v zlaganju in animiranju origami figur. Oživeli so metulji, lisice, labodi, pingvini, pujski in kužki.

Naredimo si zmaja
3. 7. 2017

Naredimo si zmaja

Kinoskop s filmom Bučko v okviru Kina brez stropa

Jaz, animator
27. 5. 2017

Jaz, animator

Kinoskop s filmi presenečenja z mednarodnega festivala animiranega filma Animateka

Zadnji Kinoskop sezone je bil nekaj posebnega, saj smo si namesto enega filma ogledali kar 6 kratkih animiranih filmov. Zanimive animacije so k nam prišle z mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, kar je bila dobra priložnost, da spoznamo, kaj je to festival, hkrati pa se še sami preizkusimo v različnih preprostih tehnikah animacije. Z nami je bila mentorica Anja iz Društva Slon, izdelali pa smo tudi vsak svoj slikofrc (flipbook). 

Moj likovni svet
25. 3. 2017

Moj likovni svet

Kinoskop s filmom Deček in svet

Tokrat smo mešali filmske in likovne svetove. Po ogledu likovno bogatega animiranega filma smo pod mentorstvom akademske slikarke Tjaše Čuš ustvarjali lastne likovne svetove in pustili domišljiji prosto pot.

Striparije
28. 1. 2017

Striparije

Kinoskop s filmom Fantomski deček

Pretekli Kinoskop je obiskal Fantomski deček, zelo pogumen fant, ki se v življenju bori za pomembne stvari - kot pravi stripovski junak! Po ogledu te čudovite fantazijske detektivke, smo se tudi sami lotili izdelave stripa. Pod vodstvom akademske slikarke Tjaše Čuš, smo si ustvarili svoje prve stripe in svoje lastne stripovske junake. Poglejte si naše čudovite izdelke. 

Kiparim!
7. 1. 2017

Kiparim!

Kinoskop s filmom Panika na vasi

Prvi Kinoskop v novem letu je postregel z nadrealistično animirano komedijo Panika na vasi, v kateri glavne vloge odigrajo Kavboj, Indijanec in Konj. Čeprav je film ustvaril isti kreativni tandem kot Ernesta in Celestino, ki smo ju gledali na prejšnjem Kinoskopu, smo skupaj ugotavljali, da gre za dve zelo različni animaciji. Ko smo ugotovili, kako se stop motion animacija razlikuje od risane, smo se posvetili še zelo specifičnemu humorju v Paniki. Po ogledu filma so bile naše smejalne mišice že dodobra ogrete in čas je bil, da razgibamo še prste - na delavnici Kiparim! nas je Tjaša Čuš pričakala z raznobarvnim domačim plastelinom, ki si ga bomo s pomočjo recepta iz Kinoskopovega delovnega zvezka lahko izdelali tudi doma! 

Veseli akvareli
26. 11. 2016

Veseli akvareli

Kinoskop s filmom Ernest in Celestina

Drugi Kinoskop nam je postregel s pravo animirano poslastico - Ernest in Celestina sta tako prisrčna prijatelja, da sta nam dodobra ogrela srce. Mladi filmofili so ugotavljali, da imajo tudi oni kakšne prijatelje, ki so tako ali drugače drugačni od njih. Zraven tega pa se je tudi njim, tako kot Ernestu in Celestini, že kdaj zgodilo, da so odrasli imeli nenavadne ideje o tem, kaj bi morali biti po poklicu, ko odrastejo. Fino je, če se to lahko odločiš sam, smo sklenili! Fino pa je tudi slikanje akvarelov, sploh pod vedno kreativnim in iznajdljivim vodstvom Tjaše Čuš, ki nam je tokrat pripravila prav posebno mišjo nalogo.