Bela golobica: Čudežna zgodba

White Bird

Marc Forster, ZDA, 2023, 122 min, družinska biografska drama

Juliana so izključili iz šole zaradi neprimernega obnašanja do dečka Auggija Pullmana. Babica (oskarjevka Helen Mirren) mu pove svojo neverjetno zgodbo o pogumu … Navdihujoč film, posnet po knjigi avtorice svetovne uspešnice Čudo, nam pokaže, kako lahko eno prijazno dejanje živi večno.

Film, ki nam pokaže, kako lahko eno prijazno dejanje živi večno.

Na veliko platno prihaja film, posnet po svetovni knjižni uspešnici Čudo, ki je sprožila gibanje “izberi prijazno” (”choose kind”).

Zgodba

V filmu Bela golobica: Čudežna zgodba spremljamo Juliana (Bryce Gheisar), ki se v novi šoli trudi, da bi ga sprejeli, potem ko so ga iz prejšnje šole izključili zaradi neprimernega obnašanja do dečka Auggija Pullmana.

Julianova babica (Helen Mirren) mu pove svojo zgodbo o pogumu. Med njeno mladostjo v Franciji, ki so jo v tistem času okupirali nacisti, jo je pred smrtno nevarnostjo zaščitil fant. Svojo ljubezen sta začela gojiti v osupljivem čarobnem svetu, ki sta si ga ustvarila sama. Medtem pa je mati tega fanta (Gillian Anderson) tvegala vse, kar je imela, da bi ju zaščitila.

Igrajo

Gillian Anderson, Helen Mirren, Olivia Ross

58. Filmska čajanka
21. 2. 2024

58. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Bela golobica: Čudežna zgodba

Pred ogledom filma o nacistični okupaciji nas je v protivojno razpoloženje zazibal radgonski raper Leopold I. s svojim komadom Tista zakartana ura, vrhunsko predelavo in nadgradnjo Kreslinove uspešnice.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj