Filmska čajanka

Ne samo za upokojence.

Enkrat mesečno, praviloma prvo sredo v mesecu ob 10. uri dopoldne, se po ogledu odličnega filma družimo ob čaju in pecivu.

Filmsko čajanko smo novembra 2016 zasnovali kot program Mestnega kina Ptuj, ki bo v prvi vrsti namenjen upokojencem. A je skozi leta prerasla v več kot to: danes se teh srečanj z veseljem udeležujejo odrasli filmoljubi vseh starosti in vsi so enako dobrodošli. Filmske čajanke so tako postale prostor srečevanja različnih generacij; še vedno pa velja, da jim je najbolj zvesto prav zrelo občinstvo.

V dopoldanskem terminu predvajamo film, ki je za zrelo občinstvo zaradi tematike, igralske zasedbe, nostalgije ali kakšnega drugega razloga morda še posebej zanimiv, projekciji pa sledi sproščeno druženje ob brezplačnem čaju in piškotih v avli kina, kjer še malo poklepetamo – o filmu ali pa kar tako.

Pred začetkom filmske projekcije ima zbrano občinstvo vsakič prijetno dolžnost: odločiti, kateri film se bo predvajal na naslednji FIlmski čajanki. Predvajamo napovednika dveh zelo različnih odličnih filmov, gledalci pa z dvigom rok glasujejo za tistega, ki jih bolj pritegne.

Prihajajoče Filmske čajanke:

sreda, 3. april, 10.00

Filmska čajanka
Film še ni izbran
Projekciji filma bo sledilo druženje ob čaju in pecivu.

sreda, 8. maj, 10.00

Filmska čajanka
Film še ni izbran
Projekciji filma bo sledilo druženje ob čaju in pecivu.

sreda, 5. junij, 10.00

Filmska čajanka
Film še ni izbran
Projekciji filma bo sledilo druženje ob čaju in pecivu.

Vtisi s preteklih dogodkov

58. Filmska čajanka
21. 2. 2024

58. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Bela golobica: Čudežna zgodba

Pred ogledom filma o nacistični okupaciji nas je v protivojno razpoloženje zazibal radgonski raper Leopold I. s svojim komadom Tista zakartana ura, vrhunsko predelavo in nadgradnjo Kreslinove uspešnice.

57. Filmska čajanka
10. 1. 2024

57. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Okus strasti

Tudi v novem letu seveda nadaljujemo z našimi prijetnimi mesečnimi druženji. Tokratni film, hvalnica kulinariki, nam je vzbudil apetit, ki smo ga še pred kosilom za prvo silo potešili s čajem in pecivom. Naslednjič se srečamo po pustu.

56. Filmska čajanka
6. 12. 2023

56. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Potniki noči

Film je v nas zbudil nekaj nostalgije po osemdesetih let prejšnjega stoletja, predvsem pa nas je spomnil, da je lepota v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Na primer v našem rednem druženju ob filmih in čaju.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj