FOMO: strah pred izgubljenimi priložnostmi

FOMO: Megosztod, és uralkodsz

Attila Hartung, Madžarska, 2019, 93 min, drama, 16+

Gergö in njegovi najstniški prijatelji se zanimajo za tri stvari: žur, seks in spletne sledilce. Na neki zabavi se spravijo na Lillo. Zadeva uide izpod nadzora in svet teh mladih se za vedno spremeni. Hladna in precizna zgodba o krutosti, razkazovanju, družbenih omrežjih in ogromnih napakah.

Ali sploh obstajaš, če te ni na spletu?

Film o generaciji Z, ki jo vzgaja internet, osvetljuje škodljive vidike socialnih omrežij.

Naslov filma se nanaša na kratico FOMO (Fear of Missing Out) – strah pred izgubljenimi priložnostmi oziroma strah, da kaj zamujaš. Gre za občutek, da se drugi bolj zabavajo ali nasploh živijo bolje kot mi. Gre za pojav, ki ga zelo intenzivirajo prav socialna omrežja.

V generaciji, kjer je treba vse posneti in deliti na spletu, skrivnosti ni več. Srednješolec Gergő in njegovi prijatelji v filmu producirajo izzivalne posnetke, ki postajajo vse bolj nasilni. Ko Lilla postane plen fantovske tolpe na hišni zabavi, se na videz varen svet mladeničev iz Budimpešte čez noč obrne na glavo …

Z glasbo Mary PopKids, Fran Palermo, Deep Glaze in Hősök je FOMO avtentičen film generacije Z – prve generacije, ki je odraščala v dobi interneta. Popelje nas v vsakdanje življenje – in noči – mladih.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj