Kiti, varuhi planeta

Les Gardiennes de la planète

Jean-Albert Lièvre, Francija, 2022, 82 min, dokumentarni, sinhronizirano, 7+

Medtem ko skupina ljudi organizira reševanje nasedlega kita grbavca, odkrivamo neverjetno zgodbo o kitih, ki so ključni ohranjevalci ekosistema našega planeta že več kot 50 milijonov let. Čudovito posnet dokumentarni film je hvalnica lepoti, inteligenci in veličastnosti največjega sesalca na Zemlji.

Dve ugodnosti za gledalce!

Od svetovnega dneva zemlje, 22. aprila 2023, do svetovnega dneva čebel, 20. maja 2023, lahko z vstopnico Mestnega kina Ptuj za film Kiti, varuhi planeta obiščete veliko naravoslovno razstavo V vrtincu sprememb v Cankarjevem domu v Ljubljani 50 % ceneje: po 3 EUR na osebo (otroci do 4. leta imajo vstop brezplačen).

In obratno: če pridete v kino z vstopnico z razstave V vrtincu sprememb, boste za kino vstopnico za film Kiti, varuhi planeta odšteli le 3 EUR.

Zgodba

Kit grbavec je nasedel na oddaljeni obali. Med bojem za njegovo življenje odkrivamo zgodbo o teh izjemnih bitjih, prebivalcih svetovnih oceanov. Film Kiti, varuhi planeta, ki ga je navdihnila uspešnica Heathcota Williamsa, nas popelje na odkrivanje neraziskanih ozemelj in komaj znane družbe kitov z njihovimi izjemnimi sposobnostmi ter neverjetno bogatim in zapletenim družbenim življenjem.

Film Kiti, varuhi planeta je hvalnica lepoti, inteligenci in veličastnosti največjega sesalca na Zemlji.

XR Kinoskop ob dnevu Zemlje s filmom Kiti, varuhi planeta
22. 4. 2023

XR Kinoskop ob dnevu Zemlje s filmom Kiti, varuhi planeta

Najprej smo lepoto, inteligenco in veličastnost največjih sesalcev na Zemlji občudovali v čudovito posnetem dokumentarcu na velikem platnu, potem pa smo lahko s pomočjo VR očal še sami raziskovali globine oceana.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj