Projekcije filma:

sobota, 10. avgust, 21.00Dvorišče za kinom (vhod skozi kino)

Kino brez stropa
Vhod na dvorišče je skozi dvorano kina. V primeru dežja bo projekcija v dvorani.

nedelja, 18. avgust, 21.00Dvorišče za kinom (vhod skozi kino)

Kino brez stropa
Vhod na dvorišče je skozi dvorano kina. V primeru dežja bo projekcija v dvorani.

Naključni morilec

Hit Man

Richard Linklater, ZDA, 2023, 115 min, akcijska komedija

Neopazni profesor je lažni morilec na poziv: aretira vse, ki ga skušajo najeti … Večkratni nominiranec za oskarja Richard Linklater (Fantovska leta, Pred zoro, Šola rocka) je posnel domiselno, zabavno in vznemirljivo eksistencialno komedijo po neverjetni resnični zgodbi. Popoln film za zmenek!

Kdo je vaš najeti morilec?

Po neverjetni resnični zgodbi.

V kino prihaja akcijska komedija Naključni morilec režiserja Richarda Linklaterja, posneta po neverjetni resnični zgodbi o profesorju, ki dela pod krinko kot najeti morilec in aretira tiste, ki ga poskušajo najeti, dokler se ne zaplete v vročo romanco z eno izmed zločink.

Film je režiral Richard Linklater (ki je med drugim režiral filme Fantovska leta, Pred polnočjo, Pred zoro, Zadeti in zmedeni, Šola rocka) in je skupaj z igralcem Glenom Powellom, ki upodobi najetega morilca, napisal scenarij.

Poleg Powella v glavnih vlogah igrajo še Adria Arjona, Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard in Evan Holtzman.

Zgodba

Režiser Richard Linklater, večkratni nominiranec za oskarja, v zgodbi predstavlja Glena Powella kot skromnega profesorja Garyja Johnsona, ki dela na črno kot lažni najeti morilec za policijsko upravo v New Orleansu. Gary je nadnaravno nadarjen, da se prelevi v različne osebnosti in podobe, da bi nastavil past nesrečnim ljudem, ki upajo, da se bodo znebili svojih sovražnikov. Kmalu pa ga prične privlačiti ena od potencialnih zločink – lepa mlada ženska po imenu Madison (Adria Arjona). Ko se Madison zaljubi v eno od Garyjevih morilskih osebnosti – v skrivnostno privlačnega Rona – njuna vroča afera sproži verižno reakcijo iger in prevar.

Akcijska komedija Naključni morilec, za katero sta scenarij napisala režiser Linklater in Powell, navdihnila pa ju je neverjetna resnična zgodba, je domiselna eksistencialna komedija o identiteti ter seksi, vznemirljivi in nenehno presenetljivi radosti.

Festivali, nagrade

Benetke; Toronto; New York; London; Sundance

Iz prve roke

»Naključni morilec ohlapno temelji na resničnem članku o kriminalu, ki sem ga prebral pred skoraj dvajsetimi leti v reviji Texas Monthly. Film poskuša zajeti veliko žanrov – komedija, noir, triler, psihološko študijo – pri tem pa preučuje predvsem koncept identitete in kako nespremenljive so lahko naše osebnosti,« je povedal režiser Richard Linklater. »V bistvu gre za fantazijo. Želimo se ji prepustiti. Posneli smo film, ki ni le zabaven, ampak tudi seksi in vznemirljiv … ima čisto vse, celo prvi Linklaterjev spolni prizor – to je popoln film za zmenek!« pa pravi glavni igralec Glen Powell.

Igrajo

Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard, Evan Holtzman

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj