Kino brez stropa

Za ljubitelje kina na prostem.

Letni kino s filmskimi vrhunci v čudovitem ambientu pod poletnimi zvezdami je razkošje, ki si ga privoščimo vsaj enkrat letno.

Na filmske projekcije na prostem smo se Ptujčanke in Ptujčani v zadnjih letih že tako navadili, da so postale nepogrešljiv del našega živahnega poletnega kulturnega in družabnega življenja.

Kar je dobro, naj ostane, pa še kaj novega dobrega naj se porodi. Preizkušenemu formatu veličastnega letnega kina na grajskem dvorišču in na dvorišču Dominikanskega samostana smo v zadnjih letih dodali še bolj sproščeno obliko letnega kina na ptujskem travnatem griču Panorama, v “koronskem” letu 2020 pa še 1. Ptujski drive-in kino.

Odlični odzivi nas spodbujajo, da bomo v prihodnje skušali s filmi “okupirati” še druga zanimiva prizorišča, ki jih v našem mestu in okolici res kar mrgoli.

Filmi ljubijo Ptuj in Ptuj ljubi filme. Se vidimo na različnih prizoriščih!

Vtisi s preteklih dogodkov

Prvi ptujski drive-in kino
3. 7. 2020

Prvi ptujski drive-in kino

s filmoma Briljantina in Gospodje

K avtentičnemu doživetju prave drive-in filmske romantike so prispevala retro oblačila in frizure, živa glasba rockabilly benda, plesalci swinga, starodobniki, foto kotiček in tematska gostinska ponudba s strežbo na koleščkih.

10. Kino brez stropa
28. 6. 2019

10. Kino brez stropa

Dvorišče ptujskega gradu se je za en teden spremenilo v letni kino, Mestni kino Ptuj pa v prizorišče spremljevalnega dogajanja. Projekt je na 14 filmskih projekcij in 5 spremljevalnih dogodkov privabil 1.956 gledalcev.

Letni kino na Panorami 2019
7. 6. 2019

Letni kino na Panorami 2019

s filmom Bohemian Rhapsody

Javne službe Ptuj, Mestni kino Ptuj in Festival Arsana smo s skupnimi močmi prvič postavili letni kino na Panorami. V čudovitem vzdušju poletnega večera so na prelepem prizorišču odzvanjale uspešnice Queenov.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj