Noč čarovnic mori

Halloween Kills

David Gordon Green, VB / ZDA, 2021, 106 min, grozljivka

Kultne franšiza, ki traja že štiri desetletja, prinaša nov del grozljivke z ikonično igralko Jamie Lee Curtis in zamaskiranim Michaelom Myersom, ki nadaljuje svoj morilski pohod. Tokrat se tri generacije žensk družine Strodes odločijo, da bodo enkrat za vselej ulovile to neustavljivo pošast.

Morilska pošast nadaljuje morilski pohod

Nič več bežanja, nič več skrivanja, čas je za soočenje z bistvom zla! Vrača se noč čarovnic in z njo zamaskirana pošast Michael Myers, ki nadaljuje svoj morilski pohod. Franšiza, ki traja kar štiri desetletja (prejšnji del je bil Noč čariovnic) se z ikonično igralko Jamie Lee Curtis vrača na velika platna v grozljivki Noč čarovnic mori.

Universal Pictures, Miramax, Blumhouse Productions in Trancas International Films predstavljajo novo poglavje, ki ga je ustvarila ista filmska ekipa: scenarij so napisali Scott Teems, Danny McBride in David Gordon Green, na režiserski stolček pa je znova sedel David Gordon Green.

Zgodba

Novi del se začne nekaj minut po tem, ko je Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) s svojo hčerko Karen (Judy Greer) in vnukinjo Allyson (Andi Matichak) pustila zamaskirano pošast Michaela Myersa, zaprtega in v plamenih v Lauriejevi kleti, Laurie pa z življenjsko nevarnimi poškodbami odpeljejo v bolnišnico v veri, da je končno ubila svojega dolgoletnega mučitelja.

Ko Michaelu uspe pobegniti iz Laurijine pasti, se njegov morilski pohod nadaljuje. Medtem se Laurie v bolnišnici v bolečinah pripravlja na obrambo pred njim in nagovarja prebivalce mesta, da se zoperstavijo tej neustavljivi pošasti.

Vse tri ženske Strodes se pridružijo skupini drugih žrtev Michaleovega prvega divjanja in se odločijo, da bodo stvari vzeli v svoje roke. Ustanovijo skupino, ki bo Michaela enkrat za vselej ulovila.

Zlo umre nocoj.

Igrajo

Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Thomas Mann, Anthony Michael Hall

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj