Obetavna mladenka

Promising Young Woman

Emerald Fennell, VB / ZDA, 2020, 113 min, kriminalna srhljivka, 16+

Nekoč so se vsi strinjali, da je Cassie (Carey Mulligan) obetavno dekle. A življenje je šlo svojo pot in danes ta mlada ženska živi divje dvojno življenje, da se bi maščevala ... Oskar 2021 za najboljši izvirni scenarij in še štiri nominacije, tudi za najboljši film, režijo in igralko v glavni vlogi.
Obetavna mladenka

Povračilo še nikoli ni bilo tako obetavno

Na velika platna prihaja razburljiva in divje zabavna zgodba o mladi ženski, ki se maščuje vsakemu moškemu, ki ji prekriža pot v kriminalni srhljivki Obetavna mladenka. V glavni vlogi zaigra Carey Mulligan.

Film je režirala in napisala scenarij vizionarska režiserka Emerald Fennell (serija Killing Eve), predstavlja pa zgodbo o mladi ženski in njenem sijajno novem načinu, kako se maščevati.

Zgodba

Vsi so se strinjali, da je Cassie (Carey Mulligan) obetavna mlada ženska … dokler ni skrivnostni dogodek nenadoma spremenil njene prihodnosti. A v njenem življenju ni prav nič tako, kot se zdi na prvi pogled: je pretkano pametna, nadležno zvita in ponoči živi skrivno dvojno življenje. Nepričakovano srečanje ji bo dalo priložnost, da odpravi napake iz preteklosti.

Igrajo

Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Max Greenfield, Christopher Mintz-Plasse, Chris Lowell, Sam Richardson, Molly Shannon in Clancy Brown

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled (za srednje šole).
Več informacij o možnostih organiziranja šolskih kinopredstav najdete na tej povezavi.

Teme za pogovor:
spolno nasilje, vloga in podoba ženske v družbi, maščevanje, problematizacija sistema in osebnega zavzemanja, žanrski film, feminizem, moški pogled, ženski pogled

Uporabno pri predmetih:
film, sociologija, filozofija, psihologija, angleščina

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj