Pošast Moli

Ted Sieger's Molly Monster - Der Kinofilm

Matthias Bruhn, Michael Ekbladh in Ted Sieger, Švica / Nemčija / Švedska, 2016, 70 min, animirani, sinhronizirano, 4+

Simpatična pošast Moli odrašča z očkom, mamico in prijateljem Edisonom. Pričakujejo pa tudi novega družinskega člana. Moli komaj čaka, da se iz jajca izvali bratec ali sestrica ... Barvit domišljijski film o navezanosti na družino in otrokovih občutkih ob prihodu novega družinskega člana.

Prava dogodivščina iz perspektive majhnega otroka

Mama in oče se odpravita na Jajčni otok, kjer morata po pošastnih pravilih pričakati novega družinskega člana. Toda s seboj pozabita vzeti kapo, ki mu jo je spletla Moli. Da se mladič ne bi prehladil, mora Moli za njima. Odpravi se na napeto, barvito potovanje čez hribe in doline, mimo žgečkljivcev in puhajočih grmičkov …

Iz rve roke

»Pa preštejmo … vsaka sekunda filma ima 24 sličic, vsaka minuta pa 1440. Film traja 70 minut, torej vsebuje prek 100.000 sličic. Vsaka od teh sličic pa je zahtevala več risb – risbe likov, risbe detajlov, ozadij, ki smo jih združili kot različne plasti ene slike. Če preštejemo vse te risbe in zraven še storyboarde, smo ustvarili prek milijon risb!«
– Matthias Bruhn, sorežiser

O avtorjih

Matthias Bruhn je študiral grafično oblikovanje v Düsseldorfu. Od leta 1992 kot režiser in animator ustvarja v studiu Lutterbeck v Kölnu, katerega solastnik je postal leta 1998. Režiral je prek 20 kratkih filmov in animiranih filmov za televizijo in zanje prejel številne mednarodne nagrade.

Michael Ekbladh je študiral animacijo in vizualno umetnost v Kanadi. Kot režiser, animator in oblikovalec deluje od leta 1985. Je tudi solastnik producentske hiše Sluggerfilm, kjer deluje kot producent TV serij in filmov.

Ted Sieger se je rodil v Čilu, živel pa v Peruju, Avstraliji in Švici. Sprva je prepotoval svet, nato pa pričel z stvarjanjem: risanjem, pisanjem, režijo. Poznamo ga kot avtorja animiranih filmov, režiserja, producenta, celo skladatelja.

Festivali in nagrade

Berlinale 2016. Šanghaj 2016 (najboljši animirani celovečerec).

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled (za predšolske otroke in osnovnošolce).

Teme za pogovor:
skrb za družino, odnosi v družini, pomoč in vztrajnost, novi družinski član, domišljijska potovanja

Uporabno pri šolskih predmetih:
likovna umetnost, slovenščina, glasbena umetnost

Oglejte si tudi Kinobalonovo poučno knjižico o animiranem filmu.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj