Srečen bo čas

Srečen bo čas

David Sipoš, Slovenija, 2022, 88 min, dokumentarno-igrani

Sodoben filmski portret Antona Martina Slomška pripoveduje o človeku, ki je domači kulturni prostor odločno pomikal ob bok drugih evropskih narodov, ki so sredi 19. stoletja doživljali preporod. Navdihujoča zgodba o človeku, ki je poznal slovensko dušo in ji posvetil celo svoje življenje.
Srečen bo čas

Film o Antonu Martinu Slomšku – človeku, ki je premikal meje

Slovenski velikan

Srečen bo čas je sodoben filmski portret, ki odkriva ozadje vizionarskega dela Antona Martina Slomška. Iz številnih niti stkana pripoved o človeku, ki je globoko spoštoval okolje, v katerem je odraščal in pozneje deloval. S svojo odločnostjo in velikimi napori je domači kulturni prostor pomikal ob bok drugih evropskih narodov, ki so sredi 19. stoletja doživljali svoj preporod. Srečen bo čas je navdihujoča zgodba o človeku, ki je poznal slovensko dušo in ji vdano posvetil celo svoje življenje.

Pogovor o(b) filmu Srečen bo čas
16. 2. 2023

Pogovor o(b) filmu Srečen bo čas

Viktorinov filmski večer

V nabito polni veliki dvorani je ogledu novega dokumentarca o Antonu Martinu Slomšku sledil pogovor z avtorjem filma Davidom Sipošem in njegovo sestro, ilustratorko Klariso Sipoš. Pogovor je moderiral Peter Pribožič.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj