Noč evropskega filma 2019
V sredo, 4. decembra, ob 19.00
Ogledali si bomo biografsko dramo Stan in Olio, se pogovarjali o čarobnosti filma in se družili ob brezplačnih koktejlih. Vsakega obiskovalca čaka tudi darilce. Vstopnine ni, vabljeni!

Pridružite se nam na Noči evropskega filma na Ptuju!

Ptuj bo eno izmed 54 evropskih mest, kjer se bo v prvem tednu decembra odvijala Noč evropskega filma. Pridružite se nam v sredo, 4. decembra, na projekciji biografske drame Stan in Olio in pogovoru z Urško Vučak Markež, da skupaj proslavimo bogastvo evropske filmske kulture!

Ustvarjalna Evropa MEDIA – program Evropske unije za podporo evropskemu avdiovizualnemu sektorju – organizira drugo izvedbo odmevnega dogodka, katerega namen je Evropo približati državljanom in proslaviti bogastvo evropske filmske kulture. Dogodek z naslovom Noč evropskega filma (‘European Cinema Night – Sharing stories we love’) se bo odvijal od 2. do 6. decembra 2019 v 54 mestih po vsej Evropi in bo dosegel več kot 14.500 ljudi.

Z brezplačnimi projekcijami evropskih filmov, ki jih podpira program MEDIA, skuša Noč evropskega filma pokazati, kako Evropska unija – s programom Ustvarjalna Evropa MEDIA – ne le koristi kreativnim in kulturnim industrijam, ampak tudi služi naši družbi nasploh. Ta iniciativa bo povezala obiskovalce kinematografov v številnih mestih po vsej Evropi in pomagala utrjevati vezi med ljudmi na osnovi skupne evropske identitete, ki temelji na raznolikosti.

Mestni kino Ptuj (član mreže Europa Cinemas, ki je, skupaj s programom Ustvarjalna Evropa MEDIA, eden izmed organizatorjev) bo posebni večer gostil v sredo, 4. decembra. Začelo se bo ob 19. uri s projekcijo s programom MEDIA podprte biografske drame Stan in Olio. Projekciji bo sledila kratka debata o čarobni moči filma, večer pa se bo prijetno zaključil s tematskim filmskim druženjem ob koktejlih.

Dogodek je del komunikacijske kampanje Evropske komisije “going local”, ki državljanom prikazuje, kako je evropska politika povezana z njihovimi življenji – v tem primeru s čustvi, ki jih občutijo v kinematografih – in kako so lahko z udeležbo na lokalnem dogodku del globalno povezanega doživetja po vsej Evropi.

 

Pripis: prvotno predvideni gost je bil najprepoznavnejši slovenski filmski kritik Marcel Štefančič, jr., ki pa je pred nekaj dnevi utrpel družinsko izgubo, zato se dogodka žal ne bo mogel udeležiti. Vseeno pridite, lepo bo.

Noč evropskega filma 2019
Noč evropskega filma 2019

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj