Ptuj na filmskem platnu

Ptuj na filmskem platnu

Za vse, ki smo ponosni na naš Ptuj.

Ali ste vedeli, da je Ptuj z okolico prizorišče mnogih filmov in da iz naših krajev prihajajo številni filmski ustvarjalci?

V sodelovanju z Zgodovinskim arhivom na Ptuju in Slovenskim filmskim arhivom občasno organiziramo dogodke z naslovom Ptuj na filmskem platnu. V tem sklopu predvajamo filme, ki so nastali na Ptuju in v okolici ali so kako drugače povezani s temi kraji, ob tem pa gostimo tudi filmske ustvarjalce, ki so tako ali drugače povezani s temi filmi.

Poseben dogodek v sodelovanju z Zgodovinskim arhivom na Ptuju smo organizirali v letu 2017, ko je Ptuj praznoval 120 let od prve kinopredstave, ki se je zgodila prav v hiši, kjer tudi danes domuje Mestni kino Ptuj. Ob tej priložnosti smo pripravili pregledno razstavo in publikacijo, ki je zajela tudi podatke o filmih, posnetih o/na Ptuju, s filmskimi ustvarjalci iz Ptuja in okolice ipd.

Vtisi s preteklih dogodkov

Viktorinov filmski večer
6. 2. 2020

Viktorinov filmski večer

Pogovor o(b) filmu Tihi večeri

Pred slovenskim kulturnim praznikom je Društvo izobražencev Viktorina Ptujskega povabilo na brezplačen ogled igrano-dokumentarnega filma o Francu Ksaverju Mešku in druženje z ustvarjalci.

Premiera filma Vstop ni prepovedan
3. 12. 2019

Premiera filma Vstop ni prepovedan

v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Ptuj

Zveza kulturnih društev Ptuj, ki v letu 2019 praznuje 60 let delovanja, je na ta veseli dan kulture predstavila nov dokumentarni film o raznolikih kulturnih društvih s skupinami, ki delujejo v Mestni občini Ptuj.

Preboj – ptujska premiera in pogovor
22. 10. 2019

Preboj – ptujska premiera in pogovor

Z avtorjem prvega filma o drugi svetovni vojni v samostojni Sloveniji, Ptujčanom Dejanom Baboskom, in najmlajšim igralcem v filmu, Tjanom Premzlom iz Starš, se je v nabito polni dvorani pogovarjala Branka Bezeljak.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj