Ptuj na filmskem platnu

Ptuj na filmskem platnu

Za vse, ki smo ponosni na naš Ptuj.

Ali ste vedeli, da je Ptuj z okolico prizorišče mnogih filmov in da iz naših krajev prihajajo številni filmski ustvarjalci?

V sodelovanju z Zgodovinskim arhivom na Ptuju in Slovenskim filmskim arhivom občasno organiziramo dogodke z naslovom Ptuj na filmskem platnu. V tem sklopu predvajamo filme, ki so nastali na Ptuju in v okolici ali so kako drugače povezani s temi kraji, ob tem pa gostimo tudi filmske ustvarjalce, ki so tako ali drugače povezani s temi filmi.

Poseben dogodek v sodelovanju z Zgodovinskim arhivom na Ptuju smo organizirali v letu 2017, ko je Ptuj praznoval 120 let od prve kinopredstave, ki se je zgodila prav v hiši, kjer tudi danes domuje Mestni kino Ptuj. Ob tej priložnosti smo pripravili pregledno razstavo in publikacijo, ki je zajela tudi podatke o filmih, posnetih o/na Ptuju, s filmskimi ustvarjalci iz Ptuja in okolice ipd.

Vtisi s preteklih dogodkov

Odprto platno 2022
8. 6. 2022

Odprto platno 2022

Neodvisnim filmarjem smo ponudili priložnost, da se predstavijo. Sodelovali so Rok Urbanček, Aljoša Toplak, Evelin Bizjak, Neja Rakušček, Monika Rusak, Ružica Anja Tadić, Tjaša Tomc, David O'Farrel-McGeary in Emina Gazibera.

Viktorinov filmski večer
6. 2. 2020

Viktorinov filmski večer

Pogovor o(b) filmu Tihi večeri

Pred slovenskim kulturnim praznikom je Društvo izobražencev Viktorina Ptujskega povabilo na brezplačen ogled igrano-dokumentarnega filma o Francu Ksaverju Mešku in druženje z ustvarjalci.

Premiera filma Vstop ni prepovedan
3. 12. 2019

Premiera filma Vstop ni prepovedan

v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Ptuj

Zveza kulturnih društev Ptuj, ki v letu 2019 praznuje 60 let delovanja, je na ta veseli dan kulture predstavila nov dokumentarni film o raznolikih kulturnih društvih s skupinami, ki delujejo v Mestni občini Ptuj.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj