Projekcije filma:

sreda, 22. maj, 20.00

Dan madžarskega filma
Po projekciji si bomo ogledali še kratke filme madžarskih dijakov, ki so nastali na delavnicah v okviru projekta Regional synergy for new cinema going experience.

Larry

Larry

Szilárd Bernáth, Madžarska, 2022, 108 min, drama

Adam živi z represivnim očetom v najrevnejšem delu vzhodne Madžarske, v izolaciji od družbe. Le s hiphopom lahko izrazi čustva in se znebi svoje govorne napake. Nekega dne nepričakovano doseže ogromen uspeh v prestižnem spletnem šovu talentov … Bo kos svojemu priljubljenemu alter egu?

Zgodba

Adam živi v najrevnejšem delu vzhodne Madžarske, v izolaciji od družbe. Dela kot pastir na kmetiji. S svojim markantnim očetom policistom živi v represivnem odnosu. Adam najde svoje mesto pod soncem v hiphop in raperski kulturi, saj lahko le tako izrazi čustva in se znebi svoje govorne motnje. Nekega dne nepričakovano doseže ogromen uspeh v prestižnem spletnem šovu talentov kot Larry s pesmijo, ki jo je napisal o očetovih neodpuščenih grehih. Adam se uvrsti v finale, vendar kmalu ugotovi, da ni sposoben rapati pred drugimi. Obtiči in znova se mu pojavi afazija. Da bi bil kos svojemu priljubljenemu spletnemu alter egu, mora Adam prebiti svojo notranjo oviro in se soočiti s čudno avtoriteto svojega očeta …

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj