Mladi kino

Za srednješolce, plus/minus. ;)

Filmi pomagajo pri oblikovanju identitet, estetskega čuta in kritičnega pogleda. Ni lepšega od strastne debate po dobrem filmu!

Z mladimi filmskimi navdušenci v Mestnem kinu Ptuj odkrivamo in razvijamo pomen filma kot pomembnega medija umetniškega in kritičnega izražanja. Teoretično in praktično spoznavamo vse procese filmskega ustvarjanja in filmskega prikazovanja, iščemo vzporednice z drugimi umetnostmi ter širimo obzorja s spoznavanjem in uporabo novih tehnologij, zlasti virtualne resničnosti.

Ob mentoriranih delavnicah in debatah mladi aktivno sodelujejo pri snovanju programa, spremljevalnih aktivnostih in kino bonbončkih, ki Mestni kino Ptuj oblikujejo tudi v Mladi kino Ptuj. Program je zaživel v sklopu evropskega projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds.

Z novim programom Mladi kino je Tomi Petek postal mladi ptujski filmski ambasador, v mlado filmsko družino pa vabimo vse filmske navdušence (in vse, ki boste to še postali), stare od 15 do 29 let. Pišite nam na elektronski naslov nina,milosic@cid.si ali kar prek Facebook profila Mestnega kina Ptuj.

#mladi<3kino!

Prihajajoče projekcije

Vtisi s preteklih dogodkov

Četrto srečanje kino kluba
10. 7. 2024

Četrto srečanje kino kluba

Odprt posameznik v zaprti družbi

Tokrat smo debatirali o filmih Offside iranskega režiserja Jafarja Panahija iz leta 2006 in Billy Elliot britanskega režiserja Stephena Daldryja iz leta 2000. Osrednja povezovalna tema je bil odprt posameznik v zaprti družbi.

Tretje srečanje kino kluba
19. 6. 2024

Tretje srečanje kino kluba

Tokrat smo po dolgem in počez primerjali filma Popolni dnevi Wima Wendersa in Ikiru Akire Kurosawe. Kot ena izmed osrednjih tem plodovite debate se je vračala tema odnosa do življenja kot osebnostnega dosežka.

Predstavitev filmov Aljoše Toplaka
13. 6. 2024

Predstavitev filmov Aljoše Toplaka

Mladi filmski ustvarjalec iz Markovcev nam je predstavil šest kratkih filmov, od igranega skozi dokumentarec in eksperimentalni film do video-poezije, ki reflektirajo usodo umetnika v sodobnem svetu hiperprodukcije.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj