Mladi kino

Za srednješolce, plus/minus. ;)

Filmi pomagajo pri oblikovanju identitet, estetskega čuta in kritičnega pogleda. Ni lepšega od strastne debate po dobrem filmu!

Praviloma enkrat na mesec z mladimi filmskimi navdušenci odkrivamo in razvijamo pomen filma kot pomembnega medija umetniškega in kritičnega izražanja. Teoretično in praktično spoznavamo vse procese filmskega ustvarjanja in filmskega prikazovanja, iščemo vzporednice z drugimi umetnostmi ter širimo obzorja s spoznavanjem in uporabo novih tehnologij, zlasti virtualne resničnosti.

Ob mentoriranih delavnicah in debatah mladi aktivno sodelujejo pri snovanju programa, spremljevalnih aktivnostih in kino bonbončkih, ki Mestni kino Ptuj oblikujejo tudi v Mladi kino Ptuj. Program je zaživel v sklopu projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds, ki bo z urejeno novo kinodvoranico povečal možnosti za razvoj novih programov in aktivnosti.

Z novim programom Mladi kino je Tomi Petek postal mladi ptujski filmski ambasador, v mlado filmsko družino pa vabimo vse filmske navdušence (in vse, ki boste to še postali), stare od 15 do 29 let. Pišite nam na elektronski naslov tina.maroh@cid.si ali kar prek Facebook profila Mestnega kina Ptuj.

#mladi<3kino!

Prihajajoče projekcije

Vtisi s preteklih dogodkov

Pogovor s producentoma o(b) filmu Pol milijona oči
23. 5. 2022

Pogovor s producentoma o(b) filmu Pol milijona oči

Projekcijo filma mladih madžarskih avtorjev o aktualni temi vplivnežev na družabnih omrežjih smo pospremili s pogovorom z gostoma iz tujine, producentoma filma iz kina Tisza v Szolnoku, kjer je film deloma tudi posnet.

Kako zadržati mlade v lokalnem okolju
8. 4. 2022

Kako zadržati mlade v lokalnem okolju

Pogovor z mladimi, lokalnimi institucijami in podjetniki

V novi kinodvorani Mestnega kina Ptuj je ZRS Bistra Ptuj, vodilni partner v mednarodnem projektu TalentMagnet, organizirala izmenjavo idej in predlogov za vzpostavitev za mlade privlačnega lokalnega okolja.

Simulacija snemanja
24. 2. 2022

Simulacija snemanja

s Film Factory

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj