Mladi kino

Za srednješolce, plus/minus. ;)

Filmi pomagajo pri oblikovanju identitet, estetskega čuta in kritičnega pogleda. Ni lepšega od strastne debate po dobrem filmu!

Praviloma enkrat na mesec z mladimi filmskimi navdušenci odkrivamo in razvijamo pomen filma kot pomembnega medija umetniškega in kritičnega izražanja. Teoretično in praktično spoznavamo vse procese filmskega ustvarjanja in filmskega prikazovanja, iščemo vzporednice z drugimi umetnostmi ter širimo obzorja s spoznavanjem in uporabo novih tehnologij, zlasti virtualne resničnosti.

Ob mentoriranih delavnicah in debatah mladi aktivno sodelujejo pri snovanju programa, spremljevalnih aktivnostih in kino bonbončkih, ki Mestni kino Ptuj oblikujejo tudi v Mladi kino Ptuj. Program je zaživel v sklopu projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds, ki bo z urejeno novo kinodvoranico povečal možnosti za razvoj novih programov in aktivnosti.

Z novim programom Mladi kino je Tomi Petek postal mladi ptujski filmski ambasador, v mlado filmsko družino pa vabimo vse filmske navdušence (in vse, ki boste to še postali), stare od 15 do 29 let. Pišite nam na elektronski naslov tina.maroh@cid.si ali kar prek Facebook profila Mestnega kina Ptuj.

#mladi<3kino!

Prihajajoče projekcije

torek, 21. december, 20.00

Mladi kino
Film še ni izbran

petek, 28. januar, 20.00

Mladi kino
Film še ni izbran

petek, 25. februar, 20.00

Mladi kino
Film še ni izbran

petek, 22. april, 20.00

Mladi kino
Film še ni izbran

petek, 27. maj, 20.00

Mladi kino
Film še ni izbran

petek, 24. junij, 20.00

Mladi kino
Film še ni izbran

Vtisi s preteklih dogodkov

Študijski obisk partnerskega kina
16. 10. 2021

Študijski obisk partnerskega kina

Za nami je študijski obisk festivala ATAFF Szolnoki Filmfesztivál in prvo srečanje v živo z mednarodnimi partnerji v projektu Resonance Cinema. Tri dni festivalskega vzdušja, gledanja filmov, mreženja in skupnega načrtovanja.

Mladi kino #programira
13. 10. 2021

Mladi kino #programira

Po skoraj točno enem letu mladi ponovno ustvarjajo program Mestnega kina Ptuj. Tokrat so izbirali film za noč čarovnic: grozljivko, za katero menijo, da bo pritegnila zlasti mlado občinstvo. Si upate priti pogledat, kaj so izbrali?

Premiera novega Bonda
30. 9. 2021

Premiera novega Bonda

Z glasbenim uvodom Neže Angel

Pred prvo projekcijo dolgo pričakovanega nadaljevanja sage o agentu 007 smo si privoščili dih jemajoč glasbeni uvod: mlada Ptujčanka Neža Angel.je interpretirala naslovno pesem, No Time To Die avtorice Billie Eilish.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj