Mladi kino

Za srednješolce, plus/minus. ;)

Filmi pomagajo pri oblikovanju identitet, estetskega čuta in kritičnega pogleda. Ni lepšega od strastne debate po dobrem filmu!

Z mladimi filmskimi navdušenci v Mestnem kinu Ptuj odkrivamo in razvijamo pomen filma kot pomembnega medija umetniškega in kritičnega izražanja. Teoretično in praktično spoznavamo vse procese filmskega ustvarjanja in filmskega prikazovanja, iščemo vzporednice z drugimi umetnostmi ter širimo obzorja s spoznavanjem in uporabo novih tehnologij, zlasti virtualne resničnosti.

Ob mentoriranih delavnicah in debatah mladi aktivno sodelujejo pri snovanju programa, spremljevalnih aktivnostih in kino bonbončkih, ki Mestni kino Ptuj oblikujejo tudi v Mladi kino Ptuj. Program je zaživel v sklopu evropskega projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds.

Z novim programom Mladi kino je Tomi Petek postal mladi ptujski filmski ambasador, v mlado filmsko družino pa vabimo vse filmske navdušence (in vse, ki boste to še postali), stare od 15 do 29 let. Pišite nam na elektronski naslov nina,milosic@cid.si ali kar prek Facebook profila Mestnega kina Ptuj.

#mladi<3kino!

Prihajajoče projekcije

Vtisi s preteklih dogodkov

Dan hrvaškega filma
23. 3. 2024

Dan hrvaškega filma

V sklopu projekta Regional synergy for new cinema going experience

Ogledali smo si hrvaška celovečerca, ki so ju za nas izbrali mladi iz Kina Velebit iz Koprivnice, ter šest kratkih filmov, ki so jih ustvarili. Za povrh smo se sladkali s hrvaškimi sladkarijami in s pomočjo VR očal potovali po Marsu.

Ogled najstarejšega kina
19. 3. 2024

Ogled najstarejšega kina

Skupina dijakov in profesorjev Gimnazije Ljutomer je dijake z Nizozemske, ki so pri njih na izmenjavi, pripelajla na izlet na Ptuj, kjer so si med drugi ogledali enega najstarejših še aktivnih kino prizorišč na svetu.

Pogovor o(b) filmu Kaj pa Ester?
27. 1. 2024

Pogovor o(b) filmu Kaj pa Ester?

Po sobotni popoldanski projekciji nove slovenske najstniške komedije sta se nam pridružila simpatična avtor filma, režiser Tosja Flaker Berce, in glavna igralka Katja Predan. Pogovor je moderirala Sara Planinšek.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj