Večer srbskega plesa, glasbe in filma

Dogodek:

četrtek, 25. april, 19.00

Mladi kino
V sklopu projekta Regional synergy for new cinema going experience to sredo in četrtek posvečamo srbski kulturi.
Mladi kino
V sklopu projekta Regional synergy for new cinema going experience to sredo in četrtek posvečamo srbski kulturi.

 V sklopu projekta Regional synergy for new cinema going experience to sredo in četrtek posvečamo sodobni srbski kinematografiji. Ogledali si bomo dva filma, ki ju je posebej za nas izbrala v projektu udeležena srbska mladina iz partnerskega kina Bioskop Eurocinema v Subotici: 3211 in Indigo kristal.

V sredo bomo kot dodatek celovečercu predvajali še kratke filme srbskih dijakov, v katerih nam bodo na kratko predstavili življenje nladih v svojem mestu in šoli. Še večja paša za oči pa bo v četrtek, saj mladinska folklorna skupina Srpskega kulturnega društva Maribor za nas pripravlja pester plesno-pevski program.

Vabljeni, lepo bo!

P.S: Vas zanima, katera sodobna slovenska filma pa so gledalcem v partnerskih kinih v Srbiji, na Hrvaškem in na Madžarskem priporočili ptujski dijaki? To sta filma Jezdeca in Kaj pa Ester?.

PROGRAM:

V sredo, 24. aprila, ob 20.00:
3211
Po projekciji si bomo ogledali še kratke filme srbskih dijakov, ki so nastali na delavnicah v okviru projekta Regional synergy for new cinema going experience.

V četrtek, 25. aprila, ob 19.00:
Indigo kristal
Večer nam bo s tradicionalno srbsko glasbo in plesom popestrilo Srpsko kulturno društvo Maribor. V okviru projekta Regional synergy for new cinema going experience.

Večer srbskega plesa, glasbe in filma
25. 4. 2024

Večer srbskega plesa, glasbe in filma

V okviru projekta Regional synergy for new cinema going experience

Ogledali smo si srbski film Indigo kristal, ki ga je za nas izbrala mladina iz srbske Subotice. Mladinska sekcija Srpskega kulturnega društva Maribor pa je za uvod pripravila pevski in plesni program, ki je bil prava paša za oči in ušesa.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj