(ODPADLO) Delavnica eksperimentalnega filma

Dogodek:

ponedeljek, 19. julij, 17.00

Film od blizu / Mladi kino
Raziskovali bomo pametne telefone in njihove zmožnosti snemanje slike in zvoka. Potrebne so prijave!
Film od blizu / Mladi kino
Raziskovali bomo pametne telefone in njihove zmožnosti snemanje slike in zvoka. Potrebne so prijave!

Uporabljaš telefon za snemanje videa?

Raziskovali bomo pametne telefone in njihove zmožnosti snemanje slike in zvoka. Spoznali bomo aplikacije za video montažo, raziskovali bomo AR, skozi različne vajenice pa bomo obdelali osnove filmskega jezika.

Delavnica je namenjena mladostnikom od 15. leta starosti naprej in bo potekala od 19. do 23. julija, od 17. do 19. ure, v prostorih Mestnega kina Ptuj.

Cena delavnice je 15€.

Spletna prijava >

Če imaš svoj pametni telefon, ga prinesi s sabo.

Delavnica bo potekala pod mentorstvom mag. Hane Repše, ki je diplomirala na PEF UM ter zaključila podiplomski študij na ALUO v UL. Od leta 2002 sodeluje, organizira in izvaja različne projekte: Vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon (Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, Animateka), Kino Vrtiček (CID Ptuj), Premakni! delavnica animiranega filma, platforma ENIMATION (Društvo za razvoj filmske kulture). Je sourednica in soavtorica knjige Animirani film v izobraževanju in priročnika Animirajmo!. Izobraževanja za učitelje je izvajala na Zavodu RS za šolstvo v Ljubljani in Centru RS za poklicno izobraževanje. Oktobra 2013 je dobila delovno štipendijo “Educator in residence” organizacije KulturKontakt Avstrija. Delavnice animiranega filma je izvajala na Tajvanu, v Walesu in Srbiji. Je soavtorica videospota MI2 – Proklete vijolice (2017) in avtorica animacije lutkovne predstave Moj Lajf (2018). Z delavnicami animiranega filma se ukvarja od leta 2005 in v tem času je mentorirala več kot 250 filmov otrok in mladih.

Delavnica je del projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds. Projekt sofinancira Evropska unija.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj