Opičja uganka ali Mamica, kje si?

Dogodek:

sobota, 18. december, 15.00

Veseli december
Lutkovni predstavi bo sledil obisk dedka Mraza in tete Zime. V sodelovanju z DPM Ptuj. Otroci prost vstop, odrasli 4 EUR.
Veseli december
Lutkovni predstavi bo sledil obisk dedka Mraza in tete Zime. V sodelovanju z DPM Ptuj. Otroci prost vstop, odrasli 4 EUR.

Mala opica se je izgubila. Pri iskanju mamice ji pomaga pisan metuljček. Pelje jo k slonu, kači, pajku, žabi, papigi in netopirju. Toda nobena izmed teh živali ni opičja mamica ... Predstava po knjigi priljubljene Julie Donaldson ponuja odlično izhodišče za pogovor, kaj se zgodi, če se otrok izgubi.

Predstava traja 30 minut. Primerna je za otroke, stare 2 leti in več.

Člani istega gospodinjstva se lahko presedejo tako, da sedijo skupaj.

“Saj mi nobena od živali ni podobna,” joka mala opica. A tega metuljček ni vedel, saj je bil prepričan, da je pri opicah tako kot pri metuljih, pri katerih niso njihovi otročički, majhne kosmate gosenice, prav nič podobni svojim pisanim letečim staršem. Mala opica pa je prav taka kot njena mamica in zdaj je ni več težko najti.

Odzivi in nagrade

Predstava je bila uvrščena v tekmovalni program 6. Bienala lutkovnih ustvarjalcev, Maribor 2011.
Predstava je bila uvrščena v program mednarodnega lutkovnega festivala International Puppetry Festival, Wels, Avstrija 2012.
Predstava je bila uvrščena v program 20. Poletnega lutkovnega pristana, Maribor 2019.
Predstava je bila uvrščena v program festivala Bobri, Ljubljana 2011.
Predstava je uvrščena v katalog kakovostnih predstav Zlata paličica.

Mnenje strokovne komisije Zlata paličica:

“Predstava režijsko domiselno in izvedbeno premišljeno spoji scenografsko zasnovo z možnostmi lutkovne animacije in elementi igre. Preprost razstavljiv scenski element, odet v pisane tkanine, se hipoma preoblikuje v različne pokrajine in nekatere živali ter celovito podpira dogajanje, prebuja domišljijo in zvedavost. Razgibanost dogajanja dopolnjujejo prikupne lutkovne karakterizacije različnih živali in spretna komunikacija z gledalci, ki v skrbnem čustvenem usmerjanju pripovedi neprijetna občutja ob izgubljenosti prešije s prijaznostjo, pomočjo in podporo. Opičja uganka je tako polna napetega pričakovanja in topline, pa tudi duhovitih nesporazumov in presenečenj.”

Avtorji

Zgodba: Julia Donaldson
Prevod in besedili pesmic: Milan Dekleva
Likovna podoba: Špela Trobec in Iztok Hrga
Glasba: Nino De Gleria
Oblikovanje luči: Anže Virant
Priredba in režija: Ajda Rooss in Irena Rajh
Igra in animacija: Irena Rajh in Ana Špik
Produkcija: Lutkovno gledališče Fru-fru

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj