Dekle in jaguar

Le dernier jaguar

Gilles de Maistre, Francija, 2024, 100 min, družinska pustolovščina, podnapisi

Deklica. ki je odraščala z jaguarjevim mladičem, se kot najstnica iz New Yorka vrne v amazonski pragozd, da bi zdaj odraslega jaguarja rešila pred trgovci z živalmi. S sabo vzame tudi učiteljico biologije ... Nova pustolovščina ustvarjalcev priljubljenih filmov Volk in lev ter Mia in beli lev.

Podali se bomo v amazonski pragozd, kjer bomo priča nenavadnemu prijateljstvu med deklico in jaguarjem v novi družinski pustolovščini režiserja Gillesa de Maistra z naslovom Dekle in jaguar.

Film je režiral Gilles de Maistre, ki je pred tem režiral filma Mia in beli lev ter Volk in lev. Scenarij je napisala Prune de Maistre. 

V glavnih vlogah igrajo Lumi Pollack, Emily Bett Rickards, Wayne Charles Baker, Paul Greene, Kelly Hope Taylor in Airam Camacho.

Zgodba

Odraščanje v amazonskem pragozdu je Autumn prineslo nenavadno prijateljstvo z izgubljenim mladičem jaguarja, ki ga je poimenovala Hope. Zaradi tragičnega dogodka je morala Autumn Hope zapustiti in se preseliti v neznano mesto New York, a leta je sanja o vrnitvi v deževni gozd.

Pri 14 letih Autumn, ki se je medtem že navadila na mestno življenje, odkrije, da vas njenega otroštva ogrožajo trgovci z divjimi živalmi. Odloči se, da se mora vrniti v Amazonijo, k svojemu ljubljenemu jaguarju. Anja, Autumnina prisrčno nerodna učiteljica biologije, jo sprva skuša odvrniti od tega nepremišljenega načrta. Nazadnje pa se Autumn skupaj z njo poda na potovanje, da bi se ponovno združila s Hope in jo rešila pred tistimi, ki hočejo uničiti deževni gozd in njegove divje živali.

Iz prve roke

»Resnično si želim, da bi moji filmi nagovorili družine. Prek živali in mladih likov zrcalimo in presojamo našo družbo. Sem zagnan in optimističen. Moj cilj je pozitivno pristopati k resnim temam, zagovarjati različne primere z zgodbami o ljubezni in prijateljstvu, ganiti ljudi. Upam, da si bodo moje filme lahko ogledali otroci in njihovi starši, da bodo družine in gledalci vseh starosti v njih uživali in se iz njih učili. Upam tudi, da se jih bodo sporočila filmov dotaknila in se bodo pozneje želeli pogovarjati o njih.«
– režiser Gilles de Maistre

Igrajo

Emily Bett Rickards, Lumi Pollack, Wayne Charles Baker

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj