Downton Abbey: Nova doba

Downton Abbey: A New Era

Simon Curtis, VB / ZDA, 2022, 125 min, drama

Začetek 20. stoletja. Premožna družina Crawley s služabniki živi na posestvu na angleškem podeželju. Člani se odpravijo na veliko potovanje na jug Francije, da bi odkrili skrivnost podedovane vile. Težko pričakovana vrnitev globalnega fenomena ponovno združuje ljubljeno igralsko zasedbo.

Vrnili so se …

Na velika platna se vrača zgodba premožne družine Crawley in njihovih služabnikov na posestvu na angleškem podeželju v začetku 20. stoletja. Potem ko so v prejšnjem filmu Downton Abbey (iz leta 2019) v goste sprejeli kralja in kraljico, se bo tokrat priljubljena družina odpravila na jug Francije, da bi odkrila skrivnost podedovane vile.

Na režiserski stolček je sedel Simon Curtis (My Week with Marilyn), scenarij pa je znova napisal z oskarjem nagrajeni scenarist Julian Fellowes, ki je ustvaril in napisal scenarije za vseh 52 delov istoimenske serije ter prvi del filma.

V drugi del filma se je vrnila prvotna glavna igralska zasedba – med njimi Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael in Maggie Smith, pridružijo pa se jim še Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye in Dominic West.

Zgodba

Težko pričakovana cinematična vrnitev globalnega fenomena ponovno združuje ljubljeno igralsko zasedbo. Člani se odpravijo na veliko potovanje na jug Francije, da bi odkrili skrivnost novo podedovane vile grofice Dowager.

Prihaja filmski dogodek Downton Abbey: Nova doba z oskarjem nagrajenega ustvarjalca Juliana Fellowesa. Dogodki sledijo filmu Downton Abbey iz leta 2019, ko je družino in njihove služabnike presenetil obisk kralja in kraljice.

Igrajo

Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Joanne Froggatt, Harry Hadden-Paton, Robert James-Collier, Allen Leech, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Tuppence Middleton, Lesley Nicol, Maggie Smith, Imelda Staunton, Penelope Wilton, Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West in Jonathan Zaccaï

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj