Projekcije filma:

četrtek, 19. december, 19.30

Pogovor o(b) filmu
Ob 18.00 bo v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj pogovor s pisateljem Matetom Dolencem ob izidu njegove knjige Kako dolg je čas. Pogovor bo vodila Liljana Klemenčič. Nato se bomo skupaj sprehodili do kina in si ogleddali celovečerni dokumentarec iOtok. Ogled filma je mogoč tudi brez udeležbe na pogovoru v knjižnici.

iOtok

iOtok

Miha Čelar, Slovenija, 2019, 91 min

“S tehnologijio si bomo življenje uredili tako, da nam ga na koncu ne bo več potrebno živeti.”

– Max Frisch

Celovečerni dokumentarni film iOtok govori o koncu življenja na kultnem jadranskem otoku Biševu in predstavlja zaključek triletnega multimedijskega dokumentarnega projekta.

Dokumentarec iOtok pripoveduje zgodbo o žalostnem koncu otoka Biševa in prizadevanju njegovih zadnjih 13 otočanov, da bi ga ohranili pri življenju. Glavna junaka zgodbe sta Lada, učiteljica joge, in ladijski kuhar Lucijo, ki skušata na Biševu ustanoviti mestni odbor, s katerim bi ga zaščitila pred agresivno turistično industrijo. Ta hoče otočanom vzeti še zadnji skupni prostor – staro šolo, ki jo namerava spremeniti v multimedijski turistični center z zasloni na dotik. Življenje na otoku bi se tako ohranilo le še v digitalni obliki …

Celotni projekt iOtok je bil pred tremi leti zasnovan kot prvi multimedijski projekt v jadranski regiji. Poleg filma zgodba vključuje še interaktivno spletno aplikacijo, mobilno aplikacijo in knjigo. Platforma iOtok.eu je pripoved o Biševu prenašala ‘V ŽIVO’, pri čemer jo je od decembra 2017 do marca 2018 prek spleta spremljalo več kot 132.000 sledilcev (od tega 43.000+ iz Slovenije.)

Zgodbo z iOtoka so na spletu prenašali le do glavnega zapleta. Dokumentarni film tako zdaj prinaša razplet in konec.

Pogovor s pisateljem Matetom Dolencem ob izidu knjige Kako dolg je čas
V Knjižnici Ivana Potrča Ptuj

Pogovor s pisateljem Matetom Dolencem ob izidu knjige Kako dolg je čas

Ob 18.00 bo v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj pogovor s pisateljem Matetom Dolencem ob izidu njegove knjige Kako dolg je čas. Pogovor bo vodila Liljana Klemenčič. Nato se bomo skupaj sprehodili do kina in si ogledali celovečerni dokumentarec iOtok.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj