Obuti maček: Zadnja želja

Puss in Boots: The Last Wish

Joel Crawford in Januel Mercado, ZDA, 2022, 98 min, animirana komična pustolovščina, sinhronizirano

Po več kot desetletju prihaja nova pustolovščina iz pripovedk o Shreku. Obuti maček odkrije, da je njegova strast do nevarnosti terjala svoj davek: zapravil je že osem od devetih življenj. Kaj narediti s svojim življenjem, če imaš samo še enega? Nominacija za oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Užij vsako avanturo, kot bi bila zadnja.

Na misiji za vsemi devetimi življenji

Legende ne umirajo.

V kinematografe se vrača vsem najljubši ljubeč, romantičen in neustrašen maček v novi animirani pustolovščini Obuti maček: Zadnja želja. Ko Obuti maček ugotovi, da je zapravil osem življenj, se bo odpravil na epsko popotovanje, da si povrne vseh devet življenj.

Dolgo pričakovano nadaljevanje uspešnice Obuti maček iz leta 2011, ki je bila nominirana za oskarja, je režiral Joel Crawford, produciral pa Mark Swift, ustvarjalna ekipa, ki stoji za uspešnico DreamWorks Animation Krudovi: Nova doba. Izvršni producent filma je ustanovitelj in izvršni direktor Illumination Chris Meledandri.

Svoja glasova sta glavnima likoma v izvirni različici znova posodila nominiranca za oskarja Antonio Banderas in Salma Hayek, pridružili pa so se jima še Olivia Colman, Harvey Guillén, Samson Kayo, Wagner Moura, Anthony Mendez, John Mulaney, Florence Pugh, Da’Vine Joy Randolph, Ray Winstone in drugi.

Zgodba

Po več kot desetletju DreamWorks Animation predstavlja novo pustolovščino v filmih o Shreku, ko drzni razbojnik Obuti maček odkrije, da je sta njegova strast do nevarnosti in neupoštevanje varnosti terjala svoj davek. Zapravil je namreč osem od svojih devetih življenj, pri tem pa pozabil šteti. Da dobi vsa svoja življenja nazaj, se bo odpravil na svojo največjo misijo doslej.

Svoj glas je razvpitemu mačku, ki se poda na epsko popotovanje v Črni gozd, da bi našel mistično zvezdo želja in si povrnil vsa izgubljena življenja, znova posodil nominiranec za oskarja Antonio Banderas. A ker mu je ostalo le eno življenje, bo moral postati ponižen in prositi za pomoč svojo nekdanjo partnerko in sovražnico – očarljivo Mici Šapko, ki ji je svoj glas znova posodila nominiranka za oskarja Salma Hayek.

Pri iskanju pa bo Obutemu mačku in Mici Šapko pomagala – proti njuni boljši presoji – klepetava in neizmerno vesela mucka Perro (Harvey Guillén). Skupaj pa bo moral biti naš trio junakov korak pred Zlatolasko (nominiranka za oskarja Florence Pugh), zločinsko družino Trije medvedi, “Velikim” Jackom Hornerjem (John Mulaney) in grozljivim lovcem na glave, Velikim hudobnim volkom (Wagner Moura).

Zanimivosti

Lik Obutega mačka se je prvič pojavil leta 2004 v filmu Shrek 2, ki je bil nominiran za dva oskarja, in je takoj postal globalna senzacija. Obuti maček se je nato pojavil še v dveh nadaljevanjih Shreka in v svojem filmu, pa tudi v več videospotih DreamWorks Animation in televizijskih serijah. Filmi Shrek in Obuti maček so skupaj zaslužili več kot 3,5 milijarde dolarjev po vsem svetu.

Igrajo (glasovi v izvirni različici)

Antonio Banderas, Salma Hayek, Olivia Colman, Harvey Guillén, Samson Kayo, Wagner Moura, Anthony Mendez, John Mulaney, Florence Pugh, Da’Vine Joy Randolph, Ray Winstone

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj