Plesna terapija

Rumba la vie

Franck Dubosc, Francija, 2021, 94 min, komedija

Petdesetletni Tony živi na podeželju. Nekoliko je staromoden in ima veliko predsodkov. Preplašen zaradi srčnega infarkta se odloči stopiti v stik s hčerko, ki je nikoli ni poznal. Vpiše se v njeno plesno šolo. Ampak rumbe ne moreš improvizirati! Tony se bo moral naučiti plesne korake in se odpreti.

Zgodba

Petdesetletni Tony živi osamljen na podeželju in je voznik šolskega avtobusa. Malo je staromoden in ima veliko predsodkov. Preplašen zaradi srčnega infarkta se odloči soočiti s svojo preteklostjo in stopiti v stik z Marijo, hčerko, ki je nikoli ni poznal. To stori na način, da se vpiše v plesno šolo, ki jo Marija vodi. Ampak rumbe ne moreš improvizirati! V svojih kavbojskih škornjih in jeans jakni se bo Tony moral postopoma naučiti plesne korake in osvojiti svojo hčer. Medtem pa bo spoznal tudi sebe in se odprl drugim!

Igrajo

Jean-Pierre Darroussin, Franck Dubosc, Catherine Jacob, Alane Delhaye, Marie Vincent, Karina Marimon, Constantin Vidal, Marie-Philomène Nga

45. Filmska čajanka
12. 10. 2022

45. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Plesna terapija

Za nas sta rumbo, jive in čačača zaplesala večkratna državna prvaka v latinskoameriških plesih Nino Djordjević in Ana Gedl. Ob čaju in pecivu smo še dolgo komentirali film in obujali spomine na svoje plesne trenutke.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj