Filmska čajanka

Ne samo za upokojence.

Enkrat mesečno, praviloma prvo sredo v mesecu ob 10. uri dopoldne, se po ogledu odličnega filma družimo ob čaju in pecivu.

Filmsko čajanko smo novembra 2016 zasnovali kot program Mestnega kina Ptuj, ki bo v prvi vrsti namenjen upokojencem. A je skozi leta prerasla v več kot to: danes se teh srečanj z veseljem udeležujejo odrasli filmoljubi vseh starosti in vsi so enako dobrodošli. Filmske čajanke so tako postale prostor srečevanja različnih generacij; še vedno pa velja, da jim je najbolj zvesto prav zrelo občinstvo.

V dopoldanskem terminu predvajamo film, ki je za zrelo občinstvo zaradi tematike, igralske zasedbe, nostalgije ali kakšnega drugega razloga morda še posebej zanimiv, projekciji pa sledi sproščeno druženje ob brezplačnem čaju in piškotih v avli kina, kjer še malo poklepetamo – o filmu ali pa kar tako.

Pred začetkom filmske projekcije ima zbrano občinstvo vsakič prijetno dolžnost: odločiti, kateri film se bo predvajal na naslednji FIlmski čajanki. Predvajamo napovednika dveh zelo različnih odličnih filmov, gledalci pa z dvigom rok glasujejo za tistega, ki jih bolj pritegne.

Prihajajoče Filmske čajanke:

sreda, 3. maj, 10.00

Filmska čajanka
Film še ni izbran
Projekciji filma bo sledilo druženje ob čaju in pecivu.

sreda, 7. junij, 10.00

Filmska čajanka
Film še ni izbran
Projekciji filma bo sledilo druženje ob čaju in pecivu.

Vtisi s preteklih dogodkov

50. Filmska čajanka
1. 3. 2023

50. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dvojna prevara

Že petdesetič smo se zbrali na Filmski čajanki! Predebatirali smo že pol stotnije odličnih filmov ter ob petdesetih čajih okrepili obstoječe in spletli nove prijateljske vezi. Prijetna in koristna navada za vsako prvo sredo v mesecu!

49. Filmska čajanka
1. 2. 2023

49. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Osem gorà

Ogledali smo si nežno filmsko odo vseživljenjskemu prijateljstvu dveh dečkov oziroma moških. Po dolgih prizorih iz veličastne zasnežene pokrajine italijanskih Alp se nam je vroč čaj še posebej prilegel.

48. Filmska čajanka
4. 1. 2023

48. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Korzet

Tudi v novem letu seveda nadaljujemo z vsakomesečnimi filmskimi čajankami. Tokrat smo si ogledali nestereotipno biografsko dramo o priljubljeni avstrijski cesarici Sisi, ki je bila odlična iztočnica za klepet ob pecivu.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj